Πώς να απαλλαγείτε από το άγχος μια και καλή!

Ψυχολογία
Πώς να απαλλαγείτε από το άγχος μια και καλή!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεφορτωθείτε το άγχος σε 4 βήματα  

Γιατί αγχωνόμαστε; Είναι… πραγματικοί οι λόγοι ή, τελικά, είναι τα πάντα μέσα στο μυαλό μας;

Το άγχος είναι ένα αρνητικό συναίσθημα, το οποίο δημιουργεί «μπλοκαρίσματα» στο σώμα και τις σκέψεις μας μας, ενώ μπορεί να προκαλέσει μέχρι και ασθένειες.

Το άγχος, όμως, είναι κάτι το οποίο… δεν υπάρχει! Είναι κάτι που έχουμε κατασκευάσει στο μυαλό μας. Έτσι, αυτό που κάνει το άγχος είναι να παίρνει μία κατάσταση και να τη διογκώνει.

Πως, όμως, μπορούμε να το αποβάλλουμε από τη ζωή μας, μια για πάντα;

  1. Μόλις ξεκινάς να αγχώνεσαι για τις επόμενες μέρες, ρώτα τον εαυτό σου: Ποιος μιλάει τώρα; To Εγώ ή ο Ανώτερος Εαυτός μου; Μπορείς να τα διαχωρίσεις από το γεγονός ότι τo Εγώ φοβάται την αλλαγή και συμπεριφέρεται σαν παιδί, ενώ ο Ανώτερος Εαυτός σου παίρνει την ευθύνη και συμπεριφέρεται ως ενήλικας. Επίσης, το Εγώ σε κάνει να αισθάνεσαι αρνητικά συναισθήματα, ενώ ο Ανώτερος Εαυτός σου θετικά.
  2. Μόλις καταλάβεις ότι μιλάει το Εγώ σου, πες: «Σε ευχαριστώ και σε αγαπάω, αλλά τώρα επιλέγω να έχω ψυχική υγεία και γαλήνη» ή όποιο άλλο θετικό συναίσθημα.
  3. Πάρε 4 βαθιές ανάσες.
  4. Δες στο μυαλό σου την κατάσταση να εξελίσσεται με τον ιδανικό για εσένα τρόπο.

Επίλεξε, εν ολίγοις, το συναίσθημα που θέλεις να νιώθεις. Απελευθέρωσε τις αρνητικές σκέψεις. Πάρε μια ή περισσότερες βαθιές ανάσες. Κάθισε ένα λεπτό στην άκρη να σκεφτείς: Τι είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί; Θα επιβιώσεις; Ναι, θα επιβιώσεις! Τι θα γίνει; Θα βρεις μια λύση!

(Με πληροφορίες από huffingtonpost.gr)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News