Πολιτισμός

Παραμύθια και εκπαιδευτικά προγράμματα στο Ρέθυμνο

Σειρά εκδηλώσεων οργανώνει ο σύλλογος κατ-ART-ι ολόκληρο τον μήνα Ιανουάριο.

Αναλυτικά:

Στο νέο χώρο του συλλόγου κατ-ART-ι: Κονδυλάκη 8-10 (στο ύψος της Χατζ. Γιάνναρη), τα Σαββατιάτικα πρωινά γεμίζουν με τους μαγικούς ήρωες των παραμυθιών, και προσκαλούν τους μικρούς μας φίλους σε ένα ταξίδι στη φαντασία και το όνειρο, πέρα από τα σύννεφα και καβάλα σε άλογα φτερωτά.

Με τη Μαρία Τσουκνάκη οδηγό και σύντροφο στα γέλια, στα παιχνίδια και στα χρώματα. Θα ακούσουμε παραμύθια και μύθους, θα παίξουμε και θα φτιάξουμε μια δική μας παραμυθοκατασκευή!!!

Και μαζί μας μια φορά το μήνα θα είναι κι ο Άλκης Πασχαλίδης με μουσικές, τραγούδια και μουσικοπαιχνίδια!!!

Κάθε Σάββατο από τις 10.30 ως τις 12.00 για παιδιά από 4 ως 10 ετών.

Ξεκινάμε το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013 για να εξερευνήσουμε την αρχαία ελληνική μυθολογία, ξετυλίγοντας το μίτο των μύθων πάνω στα βήματα του Όμηρου!

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στα: 28310 61585 και 6946269347

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά από 4-10 ετών, βασισμένα σε νέες εκπαιδευτικές μεθόδους που βάζουν στο επίκεντρο το μαθητή, τη βιωματική δραστηριότητα, το παιχνίδι, τη χαρά, τη Σχόλη!

Υπεύθυνες προγραμμάτων: Δρ. Βάσω Λίπα, ιστορικός-αρχαιολόγος, δημιουργός εκπαιδευτικών προγραμμάτων & Μαρία Τσουκνάκη, εικαστικός-θεατρολόγος.

Συμμετοχή 5Ε ανά πρόγραμμα. Τετάρτη και Παρασκευή!

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στα: 28310 61585 και 6946269347

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013

Ο μήνας της ύφανσης

1 Τετάρτη 16: « Η βράκα μας η κουρελού» Γνωρίζουμε τα υφάσματα, τις πρώτες ύλες, δημιουργούμε ένα δικό μας μικρό αργαλειό και υφαίνουμε την πρώτη μας κουρελού. Εικαστικό πρόγραμμα με τη Μαρία Τσουκνάκη. 5.30 -7.00

2 Παρασκευή 18 : «Αρχιμηνιά, καλή χρονιά, βάλε τα ρούχα τα ζεστά». Μια ιστορία σαν παιχνίδι για το ένδυμα και την παραγωγή του. Εκπαιδευτιμό πρόγραμμα της  Βάσως Λίπα. 5.30 - 7.00

3 Τετάρτη 23:  «Ντύνω και στολίζω τους αρχαίους θεούς». Γνωριμία με τους θεούς της μυθολογίας. Φτιάχνουμε τις δικές μας φορεσιές γι' αυτούς. Εικαστικό πρόγραμμα με τη Μαρία Τσουκνάκη. 5.30 -7.00

4 Παρασκευή 25 : «Βράκες, φουστανέλες, τσαρούχια, φούντες, φέσια…». Ένα πρόγραμμα για την παραδοσιακή ενδυμασία των Ελλήνων και τα εξαρτήματά της. Εκπαιδευτιμό πρόγραμμα της Βάσως Λίπα. 5.30 -7.00

5 Τετάρτη 30: «Χρυσές βελονιές και ονειρεμένες φορεσιές». Φτιάχνουμε με ευφάνταστα υλικά ονειρεμένες φορεσιές. Εικαστικό πρόγραμμα με τη Μαρία Τσουκνάκη. 5.30 -7.00

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς, φοιτητές και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται με παιδιά. Βασίζονται σε νέες εκπαιδευτικές μεθόδους που βάζουν στο επίκεντρο το μαθητή, τη βιωματική δραστηριότητα, το παιχνίδι, τη χαρά, τη σχόλη. Η δομή κάθε σεμιναρίου περιλαμβάνει θεωρητικό μέρος, βιωματικό εργαστήριο και εικαστικό εργαστήριο. Εισηγήτριες: Δρ. Βάσω Λίπα, ιστορικός-αρχαιολόγος, δημιουργός εκπαιδευτικών προγραμμάτων & Μαρία Τσουκνάκη, εικαστικός-θεατρολόγος.

Συμμετοχή 10Ε. Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στα: 28310 61585- 28317 και 6946269347

ΣΑΒΒΑΤΟ 26: «Από την πρώτη ύλη στην κλωστή και από την κλωστή, στο ρούχο.»

Μια ολιστική προσέγγιση της υφαντικής που ξεκινά από την πρώτη ύλη και ακολουθεί όλη τη διαδικασία κλωστοποίησης ως το ύφασμα με σκοπό τη δυνατότητα διδασκαλίας της μέσα από βιωματική διαδικασία, αντικείμενα, εικαστικά και παιχνίδι, 6.00 -9.00.

 Σάββατο 19 Ιανουαρίου: ΜΟΥΣΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ  

«Ο κύκλος της κλωστής»

Αφήγηση παραμυθιών, μουσικές και τραγούδια που διαπραγματεύονται την τέχνη της ύφανσης «Ο μύθος της Αράχνης» μυθολογία, « Η χρυσοδάκτυλη» λαϊκό παραμύθι, «Ο βοσκός και η κλωστή» του Γιάννη Νεγρεπόντη.  Από την πρώτη ύλη στην κλωστή και από την κλωστή στο πανί, τα παιδιά θα παρακολουθήσουν και θα βιώσουν το συναρπαστικό ταξίδι μιας κλωστής.

Με την Μαρία Τσουκνάκη -αφήγηση και τον Άλκη Πασχαλίδη -μουσική, τραγούδια.

Στις 6.30 το απόγευμα. Για όλες τις ηλικίες. Συμμετοχή 3 ευρώ.

Σχόλια