Πολιτισμός

Ο Β.Σταυρακάκης τραγουδά στην πλατεία Κοραή

Μια αυθεντική κρητική φωνή έρχεται τη Δευτέρα 2 Ιουλίου στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις της πλατείας Κοραή.Ο Βασίλης Σταυρακάκης περισσότερο έμπειρος από ποτέ είναι έτοιμος να  ξεδιψάσει και τους πιο απαιτητικούς της κρητικής μουσικής στη συναυλία που οργανώνουν τα πέντε καταστήματα της πλατείας Κοραή, το Μήλον της Έριδος, το La Brasserie, ο Νότος,  το «Stone» και «Ο Αντίποδας, υπό την αιγίδα της Πρώτης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Ηρακλείου.

Ο Βασίλης Σταυρακάκης με την ανεπανάληπτη φωνή του κάθε χρόνο καταθέτει  με την ευκολία ενός μεγάλου δημιουργού και την εμπειρία ενός μεγάλου ερμηνευτή, την  πολυδιάστατη πρόταση του στην κρητική μουσική.

Μια πρόταση για την οποία οι λέξεις δεν φτάνουν για να περιγράψουν το μεγαλείο μιας αυθεντικής φωνής η οποία μπορεί να «ζωγραφίσει» όλο το μεγαλείο της κρητικής μουσικής.

Ο Βασίλης Σταυρακάκης εδώ και πολλά χρόνια χτίζει με τη φωνή του κρητικά κομψοτεχνήματα. Το τραγούδι του συμπληρώνει με μεγαλειώδη τρόπο τον ήχο της λύρας και του λαούτου και μπορεί να σε ταξιδέψει στα πιο απάτητα σημεία της Κρήτης.

Η μεστή και δυνατή φωνή του έχουν κατατάξει τον Βασίλη Σταυρακάκη ανάμεσα στους καλύτερους ερμηνευτές της κρητικής μουσικής ο οποίος ξέρει όσο κανείς άλλος να χαρίζει απλόχερα, εκτός από συναίσθημα σε κάθε νότα που τραγουδά, κέφι και διασκέδαση.

Ο Βασίλης Σταυρακάκης πρωτοεμφανίζεται στη δισκογραφία στις αρχές της δεκαετίας του `80 ως κύριος τραγουδιστής σε δύο δίσκους του Ross Daly (Ονείρου Τόποι, Λαβύρινθος), σταθμούς στην πορεία και ανανέωση της Κρητικής παραδοσιακής  μουσικής.

Από τότε αρχίζει για τον ίδιο μια μουσική πορεία που περιλαμβάνει προσωπικές δισκογραφικές δουλειές, συμμετοχές σε έργα άλλων συνθετών καθώς και εμφανίσεις εντός και εκτός Ελλάδας σε συναυλίες και σε παραδοσιακά γλέντια. Έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τους: Ross Daly, Μιχάλη Σταυρακάκη, Γιώργη Ξυλούρη, Γιάννη Ξυλούρη, Ιάκωβο Πατεράκη,Γιάννη Μαρκόπουλο, Χαϊνηδες, Ζαχάρη Σπυριδάκη, Στέλιο Πετράκη, Αντώνη και Μιχάλη Φραγκιαδάκη κ.α.

Να υπενθυμίσουμε ότι φέτος και παράλληλα με τις εκδηλώσεις οι διοργανωτές μαζί με την   Πρώτη Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Ηρακλείου επέλεξαν να κάνουν τους ηρακλειώτες συμμέτοχους στην προσπάθεια που κάνουν για την συγκέντρωση βιβλίων τα οποία θα δωριθούν  το  Φθινόπωρο στην υπό δημιουργία «Απολλώνια» Βαλκανική Δανειστική  Βιβλιοθήκη. Επίσης θα συγκεντρωθούν τρόφιμα μακράς διαρκείας τα οποία θα δοθούν στην Αρχιεπισκοπή Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια