default-image

Κορυφαίος καθηγητής μιλά για την επεμβατική ακτινολογία στις Βούτες

Κρήτη
Κορυφαίος καθηγητής μιλά για την επεμβατική ακτινολογία στις Βούτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίτιμος διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης θα αναγορευτεί ο καθηγητής Andreas Adam την Τετάρτη 20 Ιουνίου. Η αναγόρευση θα πραγματοποιηθεί στις 7:30 το απόγευμα, στο ισόγειο του κτηρίου του Τμήματος Ιατρικής, στην πανεπιστημιούπολη των Βουτών.

O κ. Andreas Adam είναι καθηγητής Επεμβατικής Ακτινολογίας στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και διευθυντής των Τμημάτων Ακτινολογίας, Πυρηνικής Ιατρικής και Ιατρικής Φυσικής. Αναγνωρίζεται διεθνώς ως ένας από τους κορυφαίους επεμβατικούς ακτινολόγους, ενώ ήταν ο πρώτος στον κόσμο που διορίστηκε σε έδρα Επεμβατικής Ακτινολογίας, με το τμήμα του να προσελκύει ερευνητές από όλη την υφήλιο.

Η αναγόρευση του τιμωμένου θα γίνει από τον Αντιπρύτανη του   Πανεπιστημίου Κρήτης Καθηγητή Κωνσταντίνο Τζανάκη. Στα πλαίσια της τελετής ο κορυφαίος καθηγητής θα δώσει διάλεξη με τίτλο: «Επεμβατική Ακτινολογία: Είναι χειρουργική, αλλά όχι όπως την ξέρουν οι χειρουργοί».

Όπως θα εξηγήσει: "Η επεμβατική ακτινολογία  αποτελεί ένα είδος διαφορετικής χειρουργικής. Στην χειρουργική, ο βαθμός διεισδυτικότητας εξαρτάται από την ανάγκη για πρόσβαση και απο την  οπτική επαφή με την περιοχή ενδιαφέροντος. Η επεμβατική ακτινολογία, η οποία είναι η χρήση της απεικονιστικής καθοδήγησης προς τη θεραπεία του ασθενούς, επιτρέπει την θεραπεία πολλών ασθενειών που σήμερα αντιμετωπίζονται χειρουργικά με εξ ίσου αποτελεσματικό τρόπο χρησιμοποιώντας ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές.

Η επεμβατική ακτινολογία, όχι μόνο είναι αποτελεσματική αλλά συμφέρει και οικονομικά, επειδή ο χρόνος παραμονής στο νοσοκομείο όσο και ο μέσος χρόνος αποθεραπείας είναι μικρότεροι από οτι στην χειρουργική. Επίσης η επεμβατική ακτινολογία είναι οικονομικά συμφέρουσα. Παρ' όλα αυτά τα πλεονεκτήματα η επεμβατική ακτινολογία δεν χρησιμοποιείται ιδιαίτερα, κυρίως  λόγω έλλειψηςεπεμβατικών ακτινολόγων. Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας είναι ότι ορισμένες παραδοσιακές αντιλήψεις στην ιατρική είναι δύσκολο να αλλάξουν. Πολλά νοσοκομεία δεν παρέχουν ούτε καν βασικές υπηρεσίες επεμβατικής ακτινολογίας"...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News