default-image

Κρητική διάκριση στις ΗΠΑ

Κρήτη
Κρητική διάκριση στις ΗΠΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διεθνής συμπαραγωγή της ΕΡΤ «Σαγιόμι», σε σκηνοθεσία του κρητικού Νίκου Νταγιαντά, απέσπασε δύο σημαντικές διακρίσεις, στο πλαίσιο του 6ου Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Άντζελες.

Το ντοκιμαντέρ, κέρδισε το βραβείο «Orpheus» ως καλύτερο ντοκιμαντέρ και το βραβείο Κοινού, ενώ έχει τιμηθεί, επίσης, με το βραβείο Fipresci για ελληνική παραγωγή από τη Διεθνή Ομοσπονδία Κριτικών Κινηματογράφου, στο πλαίσιο του 14ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Η ταινία αναφέρεται στην ιστορία της Σαγιόμι, η οποία υιοθετήθηκε από τον παππού της σε πολύ μικρή ηλικία και μεγάλωσε σε ένα απομακρυσμένο χωριό της Ιαπωνίας χωρίς να γνωρίζει τους γονείς της. Στα 22 της έφυγε από την Ιαπωνία, ακολουθώντας έναν Έλληνα ναυτικό ως την Κρήτη, ενώ 35 χρόνια αργότερα, ο θάνατος της μητέρας της την οδηγεί και πάλι στην Ιαπωνία.

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Άντζελες στοχεύει στην άμεση επαφή του ελληνικού σινεμά με την αμερικανική κινηματογραφική αγορά. Με αυτόν τον τρόπο, το Φεστιβάλ προσπαθεί να επιτύχει μια όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προώθηση των ελληνικών ταινιών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News