default-image

Ηράκλειο: Ανοίγει τμηματικά το Μουσείο

Κρήτη
Ηράκλειο: Ανοίγει τμηματικά το Μουσείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά από περιπέτειες πολλών χρόνων, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου ετοιμάζεται να ανοίξει, έστω και τμηματικά, τις πύλες του μέσα στο καλοκαίρι. Ήδη ολοκληρώνονται οι σχετικές εργασίες και αυτό που απομένει είναι πλέον να γίνουν οι τελικές διαμορφώσεις των χώρων. Οι πρώτες αίθουσες που θα ανοίξουν θα είναι η γλυπτοθήκη, καθώς και ο μεγάλος διάδρομος του πρώτου ορόφου με τις τοιχογραφίες.

Σταδιακά θα ανοίγουν η μία μετά την άλλη οι υπόλοιπες αίθουσες, εωσότου μέσα στο 2013 το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου λειτουργήσει πλήρως.

Παράλληλα με το άνοιγμα των θυρών των πρώτων αιθουσών θα παραμένει σε πλήρη λειτουργία η προσωρινή έκθεση με τα πιο διάσημα από τα εκθέματα του Μινωικού Πολιτισμού.


Η Λ. Μενδώνη


Ανακοινώσεις αναμένονται πιθανότατα σήμερα, κατά την επίσκεψη στο Ηράκλειο της γενικής γραμματέως του υπουργείου Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη, η οποία θα επισκεφτεί το Μουσείο Ηρακλείου. Εκεί θα προεδρεύσει σε ευρεία σύσκεψη, ενώ ακολούθως θα έχει συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και το δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη, με επίσκεψη παράλληλα στο εργοτάξιο του Πολιτιστικού Κέντρου. Αμφίβολο είναι πάντως αν τελικά θα προλάβει να μεταβεί στο Λασίθι και στη Σπιναλόγκα, καθώς δεν αποκλείεται το απόγευμα να επιστρέψει αμέσως στην Αθήνα, λόγω φόρτου εργασίας στο υπουργείο.


Η νέα έκθεση


Αναφορικά με το μουσείο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτες αίθουσες που θα ανοίξουν μέσα στο καλοκαίρι θα δώσουν στους επισκέπτες μια πρώτη γεύση από τη νέα φιλοσοφία που θα χαρακτηρίζει την επανέκθεση, αλλά και τις σημαντικές αλλαγές που έχουν γίνει στους χώρους. Η γλυπτοθήκη θα φιλοξενήσει σε δύο αίθουσες τα γνωστά από την παλαιότερη έκθεση γλυπτά της αρχαϊκής, ελληνικής και ρωμαϊκής αρχαιότητας, με εντελώς διαφορετικό όμως τρόπο που θα αναδεικνύει τόσο την ιστορία όσο και τη σημασία τους.

Το ίδιο ισχύει και για την αίθουσα των τοιχογραφιών, τη δεύτερη που θα ανοίξει στο κοινό, και η οποία θα παρουσιάζει τα γνωστά εκθέματα συντηρημένα και σε λογική που θα αναδεικνύει ακόμη περισσότερο τη σημασία και την αξία τους.


ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News