«Η κριτική σκέψη στην εκπαίδευση» - Ο απολογισμός της συζήτησης στρογγυλής τραπέζης

Πολιτισμός
«Η κριτική σκέψη στην εκπαίδευση» - Ο απολογισμός της συζήτησης στρογγυλής τραπέζης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απονομή του Βραβείου Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας «ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΗΧΩΡΙΔΗΣ» για το ακαδημαϊκό έτος 2022- 2023

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, με θέμα: «Η Κριτική Σκέψη στην Εκπαίδευση» και η τελετή απονομής του Βραβείου Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας «ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΗΧΩΡΙΔΗΣ» για το ακαδημαϊκό έτος 2022 – 2023 πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023 και ώρα 17:00 στην αίθουσα «Καστελλάκη» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Την έναρξη της συζήτησης στρογγυλής τραπέζης, με θέμα: «Η Κριτική Σκέψη στην Εκπαίδευση» χαιρέτισε ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Δια Βίου Μάθησης, Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας Καθηγητής Γεώργιος Κοσιώρης. Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Κώστας Μπογδανίδης και Ομιλητές ήταν οι κυρίες και οι κύριοι Γιαννακουδάκη Κέλλυ, Καθηγήτρια 1ου Γυμνασίου Ηρακλείου, Δαφερμάκης Μανόλης, Καθηγητής Τμήματος Ψυχολογίας, Οικονόμου Λευτέρης, Ομότιμος Καθηγητής Τμήματος Φυσικής, Συγκελάκης Αλέξανδρος, Καθηγητής Προτύπου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, Τριανταφύλλου Σοφία, Επίκουρη Καθηγήτρια Τμήματος Μαθηματικών & Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φατούρου Παναγιώτα, Καθηγήτρια Τμήματος Υπολογιστών.

Στη συνέχεια, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Καθηγητής Γεώργιος Μ. Κοντάκης χαιρέτισε την τελετή απονομής του Βραβείου Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας «ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΗΧΩΡΙΔΗΣ» για το ακαδημαϊκό έτος 2022 – 2023 και απένειμε το Βραβείο στον κ. Ιωάννη Αντωνιάδη, Ομότιμο Καθηγητή του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης και στον κ. Ευάγγελο Μαρκάτο, Καθηγητή του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η κα Σουζάνα Παπαδοπούλου, Ομότιμη Καθηγήτρια του Τμήματος Μαθηματικών & Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης αναφέρθηκε στον Στέλιο Πηχωρίδη, Καθηγητή του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης, προς τιμήν του οποίου, το 1999, θεσπίστηκε από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Κρήτης το Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας. Ο Στέλιος Πηχωρίδης, που χάθηκε πρόωρα, εκπροσώπησε την έννοια του πανεπιστημιακού δασκάλου με υποδειγματικό τρόπο. Σκοπός του βραβείου είναι να αναδείξει την έμφαση που οφείλει να αποδίδει στην πανεπιστημιακή διδασκαλία κάθε σύγχρονο πανεπιστήμιο και να επιβραβεύει εκείνους που την υπηρετούν με ξεχωριστή ικανότητα και αφοσίωση.

Το έργο και την προσφορά των τιμώμενων παρουσίασαν ο Καθηγητής του Τμήματος Μαθηματικών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αριστείδης Κοντογεώργης και ο Πρόεδρος του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης Καθηγητής Αντώνιος Αργυρός. Η τελετή βράβευσης ολοκληρώθηκε με τις αντιφωνήσεις και τις ομιλίες των τιμώμενων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News