Θλίψη για τον γνωστό ζωγράφο Μίλτο Παπαστεργίου που έφυγε σε ηλικία 70 ετών

Πολιτισμός
Θλίψη για τον γνωστό ζωγράφο Μίλτο Παπαστεργίου που έφυγε σε ηλικία 70 ετών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπούδασε γλυπτική στην ΑΣΚΤ (1972-1977), με καθηγητή τον Γιάννη Παππά

Θλίψη στην κοινωνία της Λάρισας σκόρπισε η είδηση του θανάτου του κορυφαίου ζωγράφου, Μίλτου Παπαστεργίου, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών.

Σπούδασε γλυπτική στην ΑΣΚΤ (1972-1977), με καθηγητή τον Γιάννη Παππά, ενώ φοιτούσε και στο εργαστήριο ζωγραφικής του Νίκου Νικολάου. Συνέχισε τις σπουδές του στην École des Beaux-Arts, στο Παρίσι (1977-1979).

Εργάστηκε μαζί με τον γλύπτη Πραξιτέλη Τζανουλίνο στη συντήρηση των γλυπτών στα αετώματα της Ακαδημίας Αθηνών. Σχεδίασε το έπαθλο για το βραβείο Orpheus Award του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles (LAGFF).

Έχει παρουσιάσει το έργο του σε ατομικές εκθέσεις (Γκαλερί 7, Αίθουσα Τέχνης Έκφραση, Περιτεχνών) και σε πολλές ομαδικές εικαστικές διοργανώσεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ερμούπολη).

Έργα του υπάρχουν σε δημόσιους χώρους στο Μετρό της Αθήνας (σε συνεργασία με τη γλύπτρια Θεοδώρα Βουτσινά), στη Λάρισα, στα Χανιά, καθώς και σε ιδιωτικές συλλογές (Συλλογή Θανάση Μιχαηλίδη, Συλλογή Εμφιετζόγλου, Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα).

Στη Λάρισα δεσπόζουν τα δύο υπαίθρια γλυπτά έργα του, ο ανδριάντας του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, στην πλατεία Αγ. Βησσαρίωνος (1985) και το περίφημο γλυπτό άλογο, κάτω από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλείου (1994).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News