Σκορσέζε: Ανακοίνωσε νέα ταινία για τον Ιησού – Η συνάντησή του με τον Πάπα Φραγκίσκο (pic)

Πολιτισμός
Σκορσέζε: Ανακοίνωσε νέα ταινία για τον Ιησού – Η συνάντησή του με τον Πάπα Φραγκίσκο (pic)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πρόκειται να ξεκινήσω άμεσα», είπε ο σκηνοθέτης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτή η ταινία πιθανόν να είναι και η επόμενή του

Ο Μάρτιν Σκορσέζε βρίσκεται σε περιοδεία στην Ιταλία μετά τη συμμετοχή του στο 76ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών και το Σαββατοκύριακο ο σκηνοθέτης συναντήθηκε με τον Πάπα Φραγκίσκο και ανακοίνωσε ότι θα γυρίσει μια ταινία για τον Ιησού. «Απάντησα στην έκκληση του Πάπα προς τους καλλιτέχνες με τον μόνο τρόπο που γνωρίζω: τη δημιουργία σεναρίου για μια ταινία με θέμα τον Ιησού», δήλωσε ο δημοφιλής σκηνοθέτης και θρήσκος κατά τη διάρκεια του συνεδρίου «Η Παγκόσμια Αισθητική της Καθολικής Φαντασίας» στο Βατικανό. «Και πρόκειται να ξεκινήσω άμεσα», συμπλήρωσε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτή η ταινία πιθανόν να είναι και η επόμενή του.

Το Σάββατο, λίγο πριν το συνέδριο, ο Σκορσέζε και η σύζυγός του Έλεν Μόρις συνάντησαν τον Πάπα κάνοντας έναν σύντομο, ιδιωτικό διάλογο στο Βατικανό, σύμφωνα με το Variety.

Ο δημοσιογράφος Αντόνιο Σπαντάρο ανέφερε στον ιστότοπο του θρησκευτικού περιοδικού στο οποίο εργάζεται ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης του Σκορσέζε με τον Πάπα εναλλάσσονταν αναφορές στις ταινίες του πρώτου καθώς και ιστορίες από τα γυρίσματα.

Ο σκηνοθέτης επικοινώνησε τον θαυμασμό του για την ταινία «Το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο» (1956) του Πιερ Πάολο Παζολίνι. Επίσης, μίλησε για τη σημασία πίσω από τη δική του επική ταινία «Ο τελευταίος πειρασμός» (1988), την έρευνά του για τη ζωή του Ιησού και τη μικρότερη – σε προϋπολογισμό – δραματική ταινία «Silence» η οποία προβλήθηκε στο Βατικανό το 2016 και σχετιζόταν με τη δίωξη των Χριστιανών Ιησουιτών στην Ιαπωνία του 17ου αιώνα.

Να σημειωθεί ότι ο Πάπας Φραγκίσκος είναι ο πρώτος Ιησουίτης Πάπας και είναι γνωστό ότι εντάχθηκε στο τάγμα των Ιησουιτών ελπίζοντας να γίνει ιεραπόστολος στην Ιαπωνία.

Η ιταλική περιοδεία του Σκορσέζε περιλαμβάνει επίσης μια σειρά από προβολές ταινιών του. Την Τρίτη ο σκηνοθέτης θα εισηγηθεί ένα master class σε φοιτητές κινηματογραφικής σχολής και την Παρασκευή θα είναι καλεσμένος στην Cineteca di Bologna, την ταινιοθήκη υπεύθυνη για το φεστιβάλ Il Cinema Ritrovato αφιερωμένη στην κινηματογραφική κληρονομιά.

Ο Σκορσέζε παρευρέθηκε στο Φεστιβάλ των Καννών για την πρεμιέρα της νέας του ταινίας «Killers of the Flower Moon» με πρωταγωνιστές τους Λεονάρντο Ντι Κάπριο και Ρόμπερτ Ντε Νίρο. Καλεσμένοι και θεατές υποδέχθηκαν το φιλμ με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα διάρκειας 9 λεπτών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News