«Ο Θησέας»: Το Κουκλοθέατρο Κρήτης επιστρέφει στο Ηράκλειο

Πολιτισμός
«Ο Θησέας»: Το Κουκλοθέατρο Κρήτης επιστρέφει στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεατρική Παράσταση
Σάββατο,27 Μαΐ 2023, 19:30
Ηράκλειο
Το Κουκλοθέατρο Κρήτης, μετά το ταξίδι στην Ευρώπη, επιστρέφει ξανά στο Ηράκλειο με το έργο "Ο ΘΗΣΕΑΣ", για τρεις παραστάσεις στο κινηματοθέατρο Αστόρια! - Σάββατο 27/05 στις 17:30 και Κυριακή 28/05 στις 11.30 και 16:00

Μία αυθεντική καλλιτεχνική πρόταση που θα μαγέψει τους θεατές και θα τους μυήσει στον πλούτο της Ελληνικής μυθολογίας.

Είκοσι μεγάλες χειροποίητες κούκλες και υπέροχα σκηνικά έχουν κατασκευαστεί ειδικά για να προσφέρουν μια μαγευτική ατμόσφαιρα

χρησιμοποιώντας την τεχνική του Μαύρου Θεάτρου και του ζεστού φωτισμού  με απόλυτο σεβασμό στην αρχαία ελληνική μυθολογία.

Λίγα λόγια για το έργο

Ο μυθικός ήρωας θα ξεκινήσει το παρθενικό του ταξίδι από την Τροιζήνα. Στο δρόμο του θα αντιμετωπίσει τους μοχθηρούς ληστές. Στην Αθήνα θα γνωρίσει τον πατέρα του τον Αιγέα αλλά και την γυναίκα του τη Μήδεια.

Ο πολυμήχανος ήρωάς μας θα καταλάβει τα πονηρά σχέδια της Βασίλισσας η οποία θα προσπαθήσει να τον δηλητηριάσει. Μάταια όμως! Γρήγορα όμως θα μάθει για τον δυσβάσταχτο φόρο όπου οι Αθηναίοι στέλνουν 7 νέους και 7 νέες στην Κρήτη για να τους θυσιάσουν στον Μινώταυρο μέσα στον Λαβύρινθο. Έτσι, θα πάρει την μεγάλη απόφαση να ταξιδέψει έως την Κρήτη όπου θα συναντήσει την Αριάδνη με το μίτο και στο λαβύρινθο θα αντιμετωπίσει το Μινώταυρο! Ένα οδοιπορικό γεμάτο δράση και περιπέτεια. Επιστρέφοντας στην Αθήνα θα στεφθεί τελικά βασιλιάς.

Μια φρέσκια και ανατρεπτική παρουσίαση του μύθου, με ζωντανές εικόνες από την αρχαία Αθήνα και Κνωσό, συνδέοντας το χθες με το σήμερα.

Οι θεατές θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν την ιστορία του Θησέα από κοντά, τις περιπέτειες ως την αρχαία Αθήνα και τους άθλους του. Θα ακολουθήσουν τον ήρωα στο ταξίδι του μέχρι την Κρήτη, να γνωρίσουν τα Ταυροκαθάψια καθώς και τη μάχη του με το Μινώταυρο.

Μία αφήγηση παραμυθιού γεμάτη χρώματα και φαντασία.

Μια παράσταση κατάλληλη για παιδιά κάθε ηλικίας!

Προπώληση εισιτηρίων από το ταμείο του κινηματοθέατρου Αστόρια και από την Ticketservices:

www.ticketservices.gr/event/thiseas-kouklotheatro-kritis/ 

Facebook Fan Page: https://www.facebook.com/kouklotheatrokritis/

Official Site: https://www.kouklotheatro.gr/ 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News