Βίντεο από τη γενική πρόβα της Κάρμεν του Ζορζ Μπιζέ στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου

Πολιτισμός
Βίντεο από τη γενική πρόβα της Κάρμεν του Ζορζ Μπιζέ στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδηλώσεις
Παρασκευή,12 Μαΐ 2023, 19:30
Στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου
Είναι η πιο διάσημη Habanera μια από τις πλέον γνωστές άριες ίσως το σήμα κατατεθέν της όπερας Κάρμεν του Ζωρζ μπιζέ

Ένα από τα πιο αγαπημένα έργα του παγκόσμιου λυρικού θεάτρου, η Κάρμεν του Ζορζ Μπιζέ, ανέβηκε από χθες Πέμπτη και μέχρι την ερχόμενη Κυριακή 14 Μαΐου, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, σε συνεργασία με το Θέατρο Grattacielo της Νέας Υόρκης και σκηνοθεσία Στέφανου Κορωναίου. Μάλιστα, το έργο παρακολούθησαν ήδη περισσότεροι από 600 μαθητές από 13 Γυμνάσια και Λύκεια του νομού Ηρακλείου, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος που υλοποιεί η Περιφέρειας Κρήτης σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με σκοπό να φέρει τους νέους και τις νέες πιο κοντά στην όπερα και στα μεγάλα κλασικά έργα.  Η κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV παρακολούθησε τη γενική πρόβα και κατέγραψε μοναδικές στιγμές με τους συντελεστές να βάζουν τις τελευταίες πινελιές στο έργο πριν από την πρεμιέρα.

Είναι η πιο διάσημη Habanera μια από τις πλέον γνωστές άριες ίσως το σήμα κατατεθέν της όπερας Κάρμεν του Ζωρζ μπιζέ…

Η εκρηκτική τσιγγάνα που ανάβει φωτιές στην καρδιά του Ντον χοσέ... τραγουδά για τον έρωτα, τον έρωτα που ποτέ μα ποτέ δεν υποτάχτηκε στον νόμο. Κι αν δεν μ' αγαπάς, εγώ σ' αγαπώ. Μα αν σ' αγαπώ, φυλάξου! Του λέει προϊδεάζοντας τους θεατές για το τι θα ακολουθήσει!

Το υπέροχο αυτό έργο σε σκηνοθεσία του διεθνούς φήμης Έλληνα σκηνοθέτη Στέφανου Κορωναίου ανεβαίνει έως και την Κυριακή 14 Μαΐου στο πολιτιστικό κέντρο Ηρακλείου σε μια μοναδική συμπαραγωγή με το Θέατρο Grattacielo της Νέας Υόρκης στην οποία συμπράττουν η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών, υπό τη μουσική διεύθυνση του Μύρωνα Μιχαηλίδη, το Χορωδιακό Σύνολο Ηρακλείου και μια πλειάδα λυρικών καλλιτεχνών.

Το οπερετικό αυτό έργο, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσου και εκατοντάδες θεατές από Γυμνάσια και Λύκεια του νομού Ηρακλείου στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος που έχει ως στόχο να φέρει το νεανικό κοινό πιο κοντά στη μαγεία των μεγάλων κλασσικών έργων…

Οι εικόνες από την γενική πρόβα που εξασφάλισε η ΚΡΗΤΗ TV επιβεβαιώνουν πως όσοι έσπευσαν να κλείσουν νωρίς το εισιτήριο τους έκαναν εξαιρετικά καλά!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News