Συγκλόνισε το ντοκιμαντέρ «Ό,τι λες για μένα» για τους Ρομά της Αλικαρνασσού (pics)

Κρήτη
Συγκλόνισε το ντοκιμαντέρ «Ό,τι λες για μένα» για τους Ρομά της Αλικαρνασσού (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατάμεστο το «Αστόρια» για την ταινία ντοκιμαντέρ «Ό,τι λες για μένα - OTI VAKERESA MANGE» που αφηγείται τη συγκλονιστική ιστορία της μεγαλύτερης οικογένειας τσιγγάνων της Νέας Αλικαρνασσού στο Ηράκλειο, μια ιστορία γεμάτη αγάπη και περιπέτειες της ανθρώπινης μοίρας

Το ντοκιμαντέρ «Ό,τι λες για μένα - OTI VAKERESA MANGE», που προβλήθηκε την Κυριακή 7 Μαΐου στο Κινηματοθέατρο «Αστόρια», συγκίνησε τους θεατές και άφησε ανεξίτηλες εντυπώσεις.

Η ταινία αφηγείται τη συγκλονιστική ιστορία της μεγαλύτερης οικογένειας τσιγγάνων της Νέας Αλικαρνασσού στο Ηράκλειο, μια ιστορία γεμάτη αγάπη και περιπέτειες της ανθρώπινης  μοίρας. Το κοινό, το οποίο παρακολούθησε την προβολή με ιδιαίτερη συγκίνηση, ήταν εκατοντάδες τσιγγάνοι και μπαλαμοί, οι οποίοι αποχώρησαν από την αίθουσα με δακρυσμένα μάτια και βαθιά συναισθήματα. Το κινηματοθέατρο άδειασε αφήνοντας στις καρδιές του κοινού την βαθιά αγάπη της Αμαλίας και του Παρασκευά.

Η σκηνοθέτιδα τίμησε τους πρωταγωνιστές της ταινίας με ένα μενταγιόν, όπου είναι χαραγμένες οι φιγούρες των γονιών και παππούδων τους, της Αμαλίας  και του Παρασκευά.

Σημείωμα σκηνοθέτιδας

«Το γεγονός ότι η ταινία μας συγκίνησε τόσο πολλούς ανθρώπους είναι μια αληθινή επιτυχία για εμάς. Ευχαριστώ πολύ τους πρωταγωνιστές της ταινίας για το σθένος και τη δύναμη που έδειξαν κατά τη διάρκεια της παραγωγής της. Η ιστορία της οικογένειας τους, είναι μια ιστορία αγάπης, δύναμης και επιμονής και είμαι πολύ περήφανη που καταφέραμε να τη μεταδώσουμε στο κοινό και να δείξουμε τη σημασία της ισότητας και της αξιοπρέπειας της ανθρώπινης ζωής. Η ταινία μας μπορεί να μην αλλάξει τον κόσμο, αλλά μπορεί σίγουρα να ανοίξει τα μάτια μας στον κόσμο γύρω μας και να μας κάνει να αναρωτηθούμε για τις ανθρώπινες αξίες».

Δείτε φωτογραφίες από τη μέρα της προβολής: 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News