Πολιτισμός

Μουσική πανδαισία στην “4η Μουσική Τριλογία” στον ιστορικό ναό-μνημείο του Αγίου Πέτρου

Η πρώτη εκδήλωση της Μουσικής Τριλογίας έγινε τη Μεγάλη Πέμπτη, η δεύτερη χθες Τρίτη ενώ συνεχίζεται και σήμερα Τετάρτη 19 Απριλίου

Με μεγάλη επιτυχία, παρουσία θεσμικών εκπροσώπων και πλήθους πολιτών, φίλων της τέχνης, της μουσικής, πραγματοποιήθηκε η έναρξη της "4ης Μουσικής Τριλογίας" στον ιστορικό Ναό του Αγίου Πέτρου των Δομηνικανών, για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μνημείων και τοποθεσιών. Πρόκειται για τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, του Ιστορικού Μουσικού Συλλόγου «Απόλλων», της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, και της Ενορίας Αγίου Δημητρίου Λιμένος.

Η πρώτη εκδήλω

ση της Μουσικής Τριλογίας έγινε τη Μεγάλη Πέμπτη και συνεχίστηκε χθες, ενώ θα ακολουθήσει μία ακόμη εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο στους πολίτες. Ειδικότερα, το 2ο μέρος έγινε στον ίδιο χώρο, χθες Τρίτη 18 Απριλίου και ώρα 9.00 με τίτλο Atollite portas, από το νεοσύστατο φωνητικό σύνολο του Μουσικού Συλλόγου Απόλλων “Apollo Voice Ensemble” (διεύθυνση/φλάουτα Μάνος Παναγιωτάκης, πιάνο Έλενα Περυσινάκη). Προσκεκλημένη σολίστ η μεσόφωνος Νεκταρία Λαουμτζή.

Ακολουθεί, επίσης στον Αγ. Πέτρο, το 3ο μέρος των εκδηλώσεων  σήμερα Τετάρτη 19 Απριλίου και ώρα 9.00 με τίτλο Musica baroqa representativa (αναγεννησιακό λαούτο από τον Νίκο Κατσαράκη, τσέμπαλο από την Αργυρώ Σταυρίδου και φλάουτο τη Μαρία Αλεξάκη».

Επιτυχημένη η εναρκτήρια εκδήλωση-αφιέρωμα στη μνήμη της Αλίκης Ματζαμπετάκη

Στο 1ο μέρος της τριλογίας το απόγευμα της Μ. Πέμπτης όλοι οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν  τη Μεσόφωνο Νεκταρία Λαουμτζή σε συνοδεία στο Πιάνο από τον Μιχάλη Διαλυνά, όπως και τη Ναταλία Γεράκη που μάγεψε όλους με το φλάουτό της. Η Ιωάννα Γιάνναρη ήταν στην αφήγηση των στίχων, ενώ η ίδια ως πρόεδρος του ιστορικού Μουσικού Συλλόγου "Απόλλων" καλωσόρισε όλους, συνδιοργανωτές, πολίτες, ευχαριστώντας παράλληλα τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για τη διαχρονική στήριξη του συλλόγου, των δράσεων του, και της Μουσικής Τριλογίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα λόγω του πρόσφατου θανάτου της π. προέδρου του Συλλόγου "Απόλλων", Αλίκης Ματζαπετάκη, στη μνήμη της οποίας αφιερώθηκε η εκδήλωση και επίσης κρατήθηκε απ' όλους  ενός λεπτού σιγής. Τον περιφερειάρχη στην εκδήλωση έναρξης της Μουσικής Τριλογίας, εκπροσώπησε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης και εντεταλμένος σύμβουλος Τέχνης- Σύγχρονου Πολιτισμού, Ευάγγελος Ζάχαρης. Ο πρόεδρος μεταφέροντας τον χαιρετισμό του κ. Αρναουτάκη ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές και όλους τους συμμετέχοντες για την επιτυχία της εναρκτήριας εκδήλωσης της" 4ης Μουσικής Τριλογίας". Επίσης αναφέρθηκε στην συμβολή στο Πολιτισμό της αείμνηστης Αλίκης Ματζαπετάκη και στην απόδοση τιμής εκείνο το βράδυ στην μνήμη της ως π. Προέδρου του Ιστορικού Μουσικού συλλόγου "Απόλλων".

Οι εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών, ο πρόεδρος του Π.Σ κ. Ζάχαρης, η Πρόεδρος του "Απόλλωνα" Ιωάννα Γιάνναρη, και τα παριστάμενα μέλη του Δ.Σ του ιστορικού Μουσικού Συλλόγου, Νίκος Ματζαπετάκης, Πέλα Κουγιουμτζάκη-Αλιφιεράκη, Κώστας Βαρβεράκης, Ρένα Παπαδάκη, Μάνος Χριστοφακάκης, Ζαν-Ανδρέα Καραντσίνι, καλούν τους πολίτες, τους φίλους της Μουσικής να συμμετάσχουν με ελεύθερη είσοδο και στις άλλες δύο εκδηλώσεις της "4ης  Μουσικής Τριλογίας" σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη στις 9 μμ στο Μνημείο του Αγ. Πέτρου των Δομηνικανών. Επίσης στο κάλεσμα προς τους πολίτες συμμετέχουν και οι άλλοι εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών, της Αρχαιολογίας και της Ενορίας του Αγ. Δημητρίου Λιμένος Ηρακλείου όπου ανήκει διοικητικά ο Ιστορικός Ναός του Αγ. Πέτρου  των Δομηνικανών.

 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια