Πολιτισμός

Μεγάλη Τρίτη: Live η ακολουθία του Νυμφίου από την ΚΡΗΤΗ TV

Αφιερωμένη στην παραβολή των Δέκα Παρθένων, που συμβολίζει την πίστη και την προνοητικότητα, είναι η Μεγάλη Τρίτη - Παρακολουθήστε σε ζωντανή μετάδοση την ακολουθία

Ο τηλεοπτικός σταθμός της ΚΡΗΤΗ TV μας δίνει και φέτος τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε τις Ιερές ακολουθίες της Εβδομάδας των Παθών του Κυρίου, καθώς και του Αγίου Πάσχα.

Έτσι σήμερα Μεγάλη Τρίτη 11 Απριλίου και ώρα 19:30 - σε ζωντανή σύνδεση με τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά - μπορείτε να παρακολουθήσετε την Ακολουθία του Νυμφίου.

Η Μεγάλη Τρίτη είναι αφιερωμένη στην παραβολή των Δέκα Παρθένων και την παραβολή των ταλάντων, που διδάσκουν την προνοητικότητα, αλλά και την εργατικότητα.

Παρακολουθήστε ΕΔΩ την ακολουθεία της Μεγάλης Τρίτης

Σύμφωνα με την πρώτη παραβολή, Δέκα Παρθένες, πέντε φρόνιμες και πέντε μωρές, βγήκαν να υποδεχθούν τον Νυμφίο, δηλαδή τον γαμπρό, κάποιο βράδυ. Κρατούσαν και οι δέκα από ένα λυχνάρι, όμως μόνο οι πέντε από αυτές είχαν φροντίσει να πάρουν και επιπλέον λάδι, σε περίπτωση που τους χρειαστεί. Αυτές οι πέντε ήταν οι σώφρονες, οι γνωστικές δηλαδή.

Ο Νυμφίος, όμως, άργησε να έρθει και οι δέκα παρθένες κοιμήθηκαν. Αργά την νύχτα, μια φωνή ακούστηκε να λέει: «Ιδού ο Νυμφίος έρχεται εν τω μέσω της νυκτός». Τότε αυτές ξύπνησαν και έτρεξαν για να προϋπαντήσουν τον Νυμφίο. Στα λυχνάρια όμως το λάδι είχε καεί. Οι πέντε γνωστικές παρθένες, έβαλαν το επιπλέον λάδι που είχαν προβλέψει να πάρουν μαζί τους και πήγαν να Τον συναντήσουν. Οι υπόλοιπες πέντε, όμως, οι άμυαλες έχασαν την ευκαιρία, αφού τα λυχνάρια τους ήταν σβηστά. Τότε ο Ιησούς είπε: «Έτσι είναι και η Βασιλεία του Θεού, όποιος φροντίσει από πριν για την ψυχή του θα εισέλθει στο Βασίλειο του Νυμφίου».

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια