Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Πρόδρομος, στην Μαρουλού

Πολιτισμός
Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Πρόδρομος, στην Μαρουλού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος στην ενορία Μαρουλούς

Το απόγευμα της Πέμπτης της ΣΤ΄ Εβδομάδος των Νηστειών, 6ης Απριλίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος μετέβη στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Ενορία Μαρουλούς της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, όπου χοροστάτησε κατά το Μέγα Απόδειπνο.

Προ της απολύσεως του Μεγάλου Αποδείπνου, τον Σεβασμιώτατο προσφώνησε, από πλευράς της Ενορίας, η κ. Ελένη Βρουλιδάκη, η οποία καλωσόρισε τον Επίσκοπό στην πρώτη του αυτή ποιμαντική επίσκεψη και εξέφρασε τη χαρά όλου του χωριού για την παρουσία του. Εκ μέρους της Ενορίας προσφέρθηκε όμορφο αναμνηστικό δώρο για την επίσκεψη αυτή.

Επίσης, τον λόγο έλαβε η θυγατέρα του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Δημητρίου Λαγουδάκη, ο οποίος είχε διατελέσει επί 25 έτη Εφημέριος της Ενορίας Αρολιθίου-Μαρουλούς, καθώς κατά την ημέρα αυτή συμπληρώθηκαν ακριβώς σαράντα ημέρες από της εις Κύριον εκδημίας του.

Ο Σεβασμιώτατος με συγκινητικούς λόγους εξέφρασε την αγάπη του και την ευχαριστία του για τη θερμή υποδοχή, για την πάνδημη συμμετοχή των ανθρώπων της μικρής αυτής Ενορίας στην ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου, για την αγάπη τους προς την Εκκλησία και για την έγνοια και τη μέριμνά τους για την Ενορία τους. Ο Επίσκοπός μας επέδωσε την εύφημο μνεία της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, με Ευεργετήρια Αρχιερατικά Γράμματα, στους ανθρώπους που υπηρετούν αφιλοκερδώς επί σειρά πολλών ετών την Ενορία αυτή ως μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου αλλά και με τη διακονία τους στο Ιερό Αναλόγιο.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Εφημερίου, Πρωτοπρεσβυτέρου Δημητρίου Λαγουδάκη, που αφοσιωμένα υπηρέτησε την Ενορία επί σειρά πολλών ετών, και διένειμε στους πιστούς ευλογίες.

Μετά το πέρας της ακολουθίας, στην οικία της Εκκλησιαστικής Συμβούλου κ. Ελένης Βρουλιδάκη, προσφέρθηκε πλούσια νηστήσιμη τράπεζα προς όλους τους πολυπληθείς προσκυνητές που έλαβαν μέρος στο Μέγα Απόδειπνο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας συνεχάρη ιδιαίτερα τον Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερο Θεόδωρο Σηφάκη, ο οποίος, πέραν των καθηκόντων του ως Εφημερίου των Μυριοκεφάλων, ανέλαβε, άχρι καιρού, και την διοικητική και ποιμαντική εξυπηρέτηση της Ενορίας Αρολιθίου-Μαρουλούς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News