Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοπλοτάμου: Πώς θα τελεστούν οι ιερέας ακολουθίες την Μεγάλη Εβδομάδα

Πολιτισμός
Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοπλοτάμου: Πώς θα τελεστούν οι ιερέας ακολουθίες την Μεγάλη Εβδομάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας και της Λαμπροφόρου Αναστάσεως του Σωτήρος Χριστού του έτους 2023

Δείτε παρακάτω το Πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος και της Λαμπροφόρου Αναστάσεως του Σωτήρος Χριστού του έτους 2023.

Κυριακή των Βαΐων, 6 Απριλίου

7:00 - Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα ιερουργήσει εις τον Ιερόν Ναόν Αγίου Ελευθερίου Ατσιποπούλου.

18:00 - Εσπερινός.

20:00 - Ακολουθία του Νυμφίου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα χοροστατήσει εις τον Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν των Εισοδίων της Θεοτόκου πόλεως Ρεθύμνης.

Μεγάλη Δευτέρα, 10 Απριλίου

7:00 - Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα ιερουργήσει εις την Ιεράν Μονήν Σωτήρος Χριστού Κουμπέ Ρεθύμνης.

18:00 - Μέγα Απόδειπνον.

20:00 - Ακολουθία του Νυμφίου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα χοροστατήσει εις τον Ιερόν Ναόν Παναγίας Ελευθερωτρίας Άνω Καλλιθέας πόλεως Ρεθύμνης.

Μεγάλη Τρίτη, 11 Απριλίου

7:00 - Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα ιερουργήσει εις την Ιεράν Μονήν Αγίας Ειρήνης Ρεθύμνης.

18:00 - Μέγα Απόδειπνον.

20:00 - Ακολουθία του Νυμφίου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα χοροστατήσει εις τον Ιερόν Ναόν των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων πόλεως Ρεθύμνης.

Μεγάλη Τετάρτη, 12 Απριλίου

7:00 - Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα ιερουργήσει εις την Ιεράν Πατριαρχικήν και Σταυροπηγιακήν Μονήν Προφήτου Ηλιού Ρουστίκων.

12:00 - Μυστήριον του Ιερού Ευχελαίου εις τον Ιερόν Ναόν Αγίου Λουκά Νοσοκομείου Ρεθύμνης.

17:30 - Μικρόν Απόδειπνον - Μυστήριον του Ιερού Ευχελαίου.

20:00 - Ακολουθία του Όρθρου της Μεγάλης Πέμπτης. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα χοροστατήσει την Ιεράν Μονήν Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας Ρεθύμνης.

Μεγάλη Πέμπτη, 13 Απριλίου

8:00 - Μέγας Εσπερινός και Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα ιερουργήσει εις τον Ιερόν Ναόν Αγίου Γεωργίου Ανωγείων.

19:00 - Ακολουθία των Αγίων και Αχράντων Παθών. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα χοροστατήσει εις τον Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν των Εισοδίων της Θεοτόκου πόλεως Ρεθύμνης.

Μεγάλη Παρασκευή, 14 Απριλίου

9:00 - Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και ο Μέγας Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα χοροστατήσει εις τον Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν των Εισοδίων της Θεοτόκου πόλεως Ρεθύμνης.

19:30 - Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου, ήτοι του Όρθρου του Μεγάλου Σαββάτου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα χοροστατήσει εις τον Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν των Εισοδίων της Θεοτόκου πόλεως Ρεθύμνης.

21:30 - Συνάντησις Επιταφίων της πόλεως Ρεθύμνης έμπροσθεν του Ιερού Ναού των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων.

Μεγάλο Σάββατο, 15 Απριλίου

8:00 - Μέγας Εσπερινός και Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα ιερουργήσει εις τον Ιερόν Ναόν των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Μισιρίων.

23:00 - Κωδωνοκρουσία απάντων των Ιερών Ναών. Ακολουθία της Παννυχίδος.

24:00 - Η τελετή της Αναστάσεως της οποίας έπονται ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα ιερουργήσει εις τον Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν των Εισοδίων της Θεοτόκου πόλεως Ρεθύμνης.

Κυριακή του Πάσχα, 16 Απριλίου

10:30 - Εναρκτήριος Αναστάσιμος Ακολουθία εις τον Ιερόν Ναόν Κυρίας των Αγγέλων της πόλεως Ρεθύμνης.

10:45 - Πανηγυρική Λιτανεία της Αναστάσεως δια των οδών Αραμπατζόγλου, Παλαιολόγου και Αρκαδίου έως τον Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν των Εισοδίων της Θεοτόκου πόλεως Ρεθύμνης, όπου θα τελεσθεί ο Εσπερινός της Αγάπης, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου. Μετά το πέρας του  Εσπερινού θα ακολουθήσει η ευλόγησις των πασχαλινών ωών εις το Μητροπολιτικόν Μέγαρον και η διανομή τους εις τους πιστούς.

Δευτέρα 17 Απριλίου της Διακαινησίμου

7:00 - Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα ιερουργήσει εις το Ιερόν Ναόν Αγίου Παντελεήμονος του Επισκοπείου.

Τρίτη, 18 Απριλίου της Διακαινησίμου των Αγίων Νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης

7:00 - Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα ιερουργήσει εις την Ιεράν Μονήν Αγίου Ραφαήλ Σπηλίου Ρεθύμνης.

Τετάρτη, 19 Μαρτίου της Διακαινησίμου

7:00 - Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα ιερουργήσει εις το Ιερόν Παρεκκλήσιον του Αγίου Αποστόλου Τίτου του Επισκοπείου.

Πέμπτη, 20 Απριλίου της Διακαινησίμου

19:00 - Μέγας Εσπερινός. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα χοροστατήσει εις τον Ιερόν Ναόν Ζωοδόχου Πηγής Αμνάτου.

Παρασκευή, 21 Απριλίου, της Διακινησίμου, της Ζωοδόχου Πηγής

7:00 - Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα ιερουργήσει εις τον Ιερόν Ναόν Παναγίας Αντιφωνητρίας Μυριοκεφάλων.

Το Σάββατο, 22 Απριλίου της Διακινησίμου, των Αγίων Πέντε Παρθένων

7:00 - Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα ιερουργήσει εις τον Ιερόν Ναόν των Αγίων Πέντε Παρθένων Αργυρουπόλεως Ρεθύμνης.

19:00 - Μέγας Εσπερινός. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα χοροστατήσει εις τον Ιερόν Ναόν Αγίου Γεωργίου Καλλιθέας πόλεως Ρεθύμνης.

Την Κυριακή του Θωμά, 23 Απριλίου, του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου

7:00 - Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα ιερουργήσει εις την Ιεράν Πατριαρχικήν και Σταυροπηγιακήν Μονήν Αγίου Γεωργίου Αρσανίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News