Χερρονάσιος Σχολή: Τη θεατρική παράσταση «Σμύρνη μου αγαπημένη» ανεβάζει το εκπαιδευτήριο

Πολιτισμός
Χερρονάσιος Σχολή: Τη θεατρική παράσταση «Σμύρνη μου αγαπημένη» ανεβάζει το εκπαιδευτήριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την παράσταση «Σμύρνη μου αγαπημένη» πρόκειται να ανεβάσει το Ιδιωτικό Εκπαιδευτήριο Junior Academy, Χερρονάσιος Σχολή «Ανδρέας Γιαννόπουλος» την Τετάρτη 05 Απριλίου 2023 και ώρα 20.00 στο κινηματοθέατρο Αστόρια

H συγκεκριμένη παράσταση, αποτελεί έργο της κας Μιμής Ντενίση που ήρθε σε επαφή με το εκπαιδευτήριο και στήριξε την προσπάθεια αυτή απ’ τη στιγμή που γεννήθηκε η ιδέα της υλοποίησης της παράστασης απ’ τον διευθυντή του εκπαιδευτηρίου κύριου Άρη Μαρκάκη, μέχρι και σήμερα.

Ως θέμα της έχει την καταστροφή της Σμύρνης, τον ξεριζωμό των Ελλήνων, το ολοκαύτωμα των Αρμενίων και την ιδέα μιας Μεγάλης Ελλάδας που ενώνει τους ανθρώπους αντί να τους χωρίζει. Η παράσταση πραγματοποιείται με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων απ’ την καταστροφή της Σμύρνης και αποτελεί έναυσμα για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν, έτσι ώστε να τιμήσουν την Ιστορία μας και πιο συγκεκριμένα, τη Σμύρνη. Το ιδιωτικό εκπαιδευτήριο, πιστό πάντοτε στις ιδέες, τις αξίες και τα ιδανικά του, θέλησε μέσα απ’ τη συγκεκριμένη παράσταση να φέρει κοντά τους μαθητές με την ιστορία μας μέσα από την τέχνη, έτσι ώστε να αναβιώσουν γεγονότα και συναισθήματα που είχαν βιώσει οι άνθρωποι κατά την καταστροφή της Σμύρνης. Να  δείξουν, ακόμη,  πόσο σημαντικό είναι να θυμόμαστε το παρελθόν μας κρατώντας το στο μυαλό και την καρδιά μας.

Η παράσταση «Σμύρνη μου αγαπημένη» τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Χερσονήσου και του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, επιβεβαιώνοντας πόσο σημαντική είναι η στήριξη και η ηθική επιβράβευση από συγκεκριμένους φορείς.

Το εκπαιδευτήριο, ευχαριστεί θερμά τον περιφερειάρχη κύριο Σταύρο Αρναουτάκη, τον δήμαρχο Χερσονήσου κύριο Ιωάννη Σέγκο, και τον δήμαρχο Οροπεδίου Λασιθίου κύριο Ιωάννη Στεφανάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News