«Όταν τα μάτια παίζουν μουσική» - «Μάγεψε» η Μποφίλιου στο Πολιτιστικό Ηρακλείου (pics, vid)

Πολιτισμός
«Όταν τα μάτια παίζουν μουσική» - «Μάγεψε» η Μποφίλιου στο Πολιτιστικό Ηρακλείου (pics, vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια μοναδική εμπειρία είχαν όσοι παραβρέθηκαν στη συναυλία με τίτλο «Όταν τα μάτια παίζουν μουσική»

Η υπέροχη Νατάσα Μποφίλιου συνάντησε επί σκηνής την Αλεξάνδρα Κερλίδου, την πρώτη Ελληνίδα μουσικό με σπαστική τετραπληγία και αδυναμία λόγου, που γκρεμίζοντας όλα τα εμπόδια που δημιουργεί η αναπηρία, έκανε το όνειρο της πραγματικότητα παίζοντας μουσική με την κίνηση μόνο των ματιών της χάρη στην τεχνολογία του EyeHarp που δημιούργησε ο Ζαχαρίας Βαμβακούσης, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για όλους τους τετραπληγικούς ασθενής να εκφραστούν μέσα από τη μουσική.

Ο κρητικός υπέροχος Ανδρέας Τυμπακιανάκης έπαιξε μπουζούκι. Τυφλός ο ίδιος έκανε την συναυλία αυτή μια ακόμη πιο ισχυρή δήλωση θέλησης κι επιμονής.

Στη σκηνή επίσης και  ο Αντώνης Παλαμάρης και ο Νίκος Κοκκίνης στο πιάνο, αλλά και η Νεανική Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου υπό τη Διεύθυνση της Λένας Χατζηγεωργίου.

Στο κατάμεστο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρου Ηρακλείου στην Αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού», οι θεατές συντόνισαν τον ήχο της καρδιάς τους με τη φωνή της Νατάσας Μποφίλιου κι ένιωσαν το μεγαλείο της συμπερίληψης. 

  https://www.youtube.com/watch?v=BUnPJhw02zs  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News