Ηράκλειο: Διαδραστική έκθεση για την παγκόσμια ημέρα δικαιωμάτων της γυναίκας (vid)

Πολιτισμός
Ηράκλειο: Διαδραστική έκθεση για την παγκόσμια ημέρα δικαιωμάτων της γυναίκας (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια διαδραστική έκθεση φιλοξενήθηκε στη Λότζια, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων της Γυναίκας, με σκοπό να ευαισθητοποιήσει και να θέσει σε εγρήγορση τον κόσμο στο θέμα της κακοποίησης των γυναικών, αλλά και σε κάθε μορφή έμφυλης βίας

Να καταδείξει μέσω ενός πολύ παραστατικού τρόπου, με τη βοήθεια γλυπτών, τις συνέπειες της βίας στα κορμιά και τις ψυχές των γυναικών επιχείρησε η γλύπτρια Ιωάννα Παρασκευά, η οποία ταξιδεύει την έκθεσή της, υποστηρίζοντας ότι αυτή η διάδραση με το κοινό όχι σε ένα χώρο, αλλά παντού, δίνει τη δυνατότητα για μια διαφορετική οπτική στο σύγχρονο και δραματικό φαινόμενο της βίας. 

Γλυπτά που απεικονίζουν γυναικεία σώματα, όλα διαφορετικά μεταξύ τους και το καθένα να συμβολίζει τη διαφορετική μορφή βίας που ασκείται. Από τη λεκτική και σωματική κακοποίηση, το τραφικινγκ, τη διαδικτυακή βία, τη σεξουαλική βία, αλλά και τον ακρωτηριασμό. Όλες μορφές που επιδρούν τόσο κοινά στις τόσο διαφορετικές γυναίκες που νιώθουν, πόνο, θλίψη, ντροπή, απογοήτευση. Όλα αυτά τα συναισθήματα που αποτυπώνονται στα γλυπτά της. 

Η έκθεση στήθηκε με πρωτοβουλία του Ροταριανού Ομίλου Ηράκλειο Ελ Γκρέκο στο προαύλιο της Λότζια και οι επισκέπτες, μικροί και μεγάλοι είχαν τη δυνατότητα μέσω μηνυμάτων να γεμίσουν με μια τους έκφραση, με θετικά συναισθήματα τα γλυπτά αποδεσμεύοντάς τα από τον πόνο και τη φρίκη της βίας. 

Η έκθεση ήταν μια δράση στο πλαίσιο της  Παγκόσμιας Ημέρας Δικαιωμάτων της Γυναίκας με στόχο την ευαισθητοποίηση και εγρήγορση στην κακοποίηση των γυναικών και σε κάθε μορφή έμφυλης βίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News