Παλαιϊνές καντάδες από τις εκπληκτικές φωνές της Χορωδίας Μαλίων (vid, pics)

Πολιτισμός
Παλαιϊνές καντάδες από τις εκπληκτικές φωνές της Χορωδίας Μαλίων (vid, pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με μελωδική διάθεση σε μια ιδιαίτερα όμορφη και νοσταλγική βραδιά μας ταξίδεψαν το απόγευμα της Τετάρτης 22 του Φλεβάρη οι εκπληκτικές φωνές της Χορωδίας Μαλίων, ντύνοντας με άρωμα αποκριάς τα στενά σοκάκια στα Μάλια

Η εξαιρετική χορωδία με αρχηγό το μαέστρο της Νίκο Αντωνακάκη, με μέλη και φίλους της, συνοδευόμενη από μια μικρή μουσική μπάντα, αποτελούμενη από κιθάρες, μπουζούκια και ακορντεόν, ταξίδεψε το πλήθος των θεατών- ακροατών που συγκεντρώθηκε για να τους απολαύσει.

Η αρχή έγινε με κέρασμα της πολυαγαπημένης από τους κρητικούς και όχι μόνο τσικουδιά, αλλά και σε κάθε λίγα μελωδικά βήματα οι μεζέδες έδιναν και έπαιρναν από τους καταστηματάρχες και τις νοικοκυρές της περιοχής.

Η μελωδική παρέα ξεκίνησε από το πρώην Δημαρχείο των Μαλίων  και ακολούθησε  όλα τα στενά δρομάκια του χωριού. Σε όλη τη διαδρομή τους τραγουδούσαν καντάδες δρόμου και αυθεντικά αποκριάτικα τραγούδια, κοντοστέκονταν σε γωνιές και μας μετέφεραν στην ατμόσφαιρα αλλοτινών εποχών.

Τα σοκάκια πήραν ζωή από τα χαρούμενα και χαμογελαστά πρόσωπα των χορωδών, και αντήχησαν από πασίγνωστες μελωδίες , όπως: «Μινόρε της αυγής», «Σταλιά-σταλιά» «Άστα τα μαλλάκια σου» «Σου ‘τοπα μια και δυό και τρείς» ταξιδεύοντας μας σε συναισθήματα και ρομαντικές εποχές.

Στα μπαλκόνια, άνθρωποι όλων των ηλικιών θαύμαζαν τους κανταδόρους και σιγοντάριζαν στη μουσική, στις μαντινάδες, ακόμη και το χορό έπιασαν απολαμβάνοντας πραγματικά και αυτό το δρώμενο.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό η ζεστασιά που νιώσαμε στη μελωδία του ταγκό και με τις πραγματικά αγγελικές φωνές των Χορωδών αγαλλίασε την ψυχή μας.

Η επιτυχία είναι τεράστια, ο κόσμος είναι ενθουσιασμένος και αυτό μας ικανοποιεί. Αποδεικνύει πως το μεράκι και ο κόπος μας δεν πάει χαμένος. Αντιθέτως παίρνουμε κουράγιο να συνεχίσουμε να προσφέρουμε και να παράγουμε πολιτισμό βάζοντας και εμείς το δικό μας λιθαράκι σε αυτό που λέμε παράδοση και αυτό πρέπει να πάει ένα βήμα εμπρός».

Συνέπραξαν: Χορωδία Μαλίων και οι εθελοντές μουσικοί μας:

Ζαχαριάδης Κώστας (κιθάρα),  Ροδόλφος (ακορντεόν) ,  Ζερβούδης Σπύρος (μπουζούκι)   Μουσική διεύθυνση: Νίκος Αντωνακάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News