Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2023: Στην τελική ευθεία για την μεγάλη παρέλαση (vid)

Πολιτισμός
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2023: Στην τελική ευθεία για την μεγάλη παρέλαση (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αντίστροφη μέτρηση για το κορυφαίο καρναβαλικό γεγονός της Κρήτης έχει ήδη ξεκινήσει. Η έναρξη του ρεθεμνιώτικου καρναβαλιού είναι στις 2 το μεσημέρι και θα μεταδοθεί ζωντανά από την «ΚΡΗΤΗ TV».

 

  • Στις 2 το μεσημέρι ζωντανή μετάδοση από την ΚΡΗΤΗ TV
  • «Το Ρέθυμνο είναι η πόλη που επιστρέφεις»
  • Επί ποδός αρχές, φορείς και εθελοντές για την ασφάλεια όλων

Τριάντα δύο ομάδες με 27 άρματα και πάνω από 12.000 καρναβαλιστές θα συμμετέχουν στη μεγάλη γιορτή, που στην λήξη της θα γίνει η νύχτα μέρα. Οι επισκέπτες υπολογίζονται σε εκατοντάδες χιλιάδες, ενώ ξενοδοχειακά και καταλύματα εντός και περιμετρικά της πόλης είναι έτοιμα να τους υποδεχτούν. 

Το βάρος των διοργανωτών «πέφτει» στην ασφάλεια των πολιτών. Οι υπαίθριες ψησταριές απαγορεύονται, οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς, ενώ νοσοκομείο, εθελοντές ερυθροσταυρίτες και ΕΚΑΒ είναι ήδη σε ετοιμότητα για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Περιμετρικά της πόλης οι χώροι στάθμευσης για την Κυριακή είναι τα κέντρα «Μέγαρο», «Φάρος», «Πέλαγος» και το στάδιο Γάλλου για τους επισκέπτες από την δυτική και ανατολική Κρήτη. Από τις 9 π.μ. έως τις 11.30 μ.μ. λεωφορεία του ΚΤΕΛ θα μεταφέρουν ανά 10 λεπτά δωρεάν τους επισκέπτες στο κέντρο. 

Στην πόλη, πέρα από τα ιδιωτικά πάρκινγκ, η στάθμευση θα επιτρέπεται στο Λιμενικό Ταμείο, στην Μαρίνα, στο Εμπορικό λιμάνι, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο και στο 1ο Λύκειο, ενώ από τις 10 το πρωί θα αποκλειστεί η κυκλοφορία στους κόμβους Ατσιποπούλου, Αμαρίου και Σπηλίου. 

Παρουσιαστές της μεγάλης παρέλασης θα είναι οι παρουσιαστές της «ΚΡΗΤΗ ΤV» Λευτέρης Κουμαντάκης και Χριστιάνα Σκούρα, ενώ αποκλειστικοί τηλεοπτικοί χορηγοί επικοινωνίας των εκδηλώσεων του Ρεθυμνιώτικου καρναβαλιού είναι η «ANEK LINES» και η «BLUE STAR FERRIES».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News