Κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις για το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου - «Δεν θα γίνει κερδοσκοπικό ίδρυμα» (vid)

Πολιτισμός
Κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις για το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου - «Δεν θα γίνει κερδοσκοπικό ίδρυμα» (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κορυφώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου, ενώνοντας τις φωνές τους με τους εργαζόμενους των υπολοίπων τεσσάρων σε όλη τη χώρα που μετατρέπονται σε ΝΠΔΔ
  • Στα «κάγκελα» για τη μουσειακή πολιτική
  • Μαίνονται οι ενστάσεις και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου
  • «Ξενιτεύονται σημαντικές αρχαιότητες»
  • Καθολική αντίθεση των εργαζομένων για το επίμαχο νομοσχέδιο
  • «Κόκκινο πανί» ο δανεισμός εκθεμάτων για 20 και 25 χρόνια
  • Το βίντεο διάρκεια ενός λεπτού περιγράφει όπως λένε οι εργαζόμενοι στα μουσεία, τη νέα νοοτροπία για τα εκθέματα και εν τέλει τον πολιτισμό. Ένας τρίμετρος κούρος δανεικός για 50 χρόνια σε μουσείο στο Κατάρ. Και προσφορά μερικά κυκλαδίτικα εκθέματα, με την υπογραφή των μελών του Δ.Σ.  

    Μέλη της επιτροπής αγώνα των εργαζομένων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και εκπρόσωποι του παραρτήματος Κρήτης του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, κορυφώνουν τις αντιδράσεις τους ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου την ερχόμενη Δευτέρα, με το οποίο πέντε μουσεία στη χώρα μεταξύ αυτών και του Αρχαιολογικού στο Ηράκλειο, μετατρέπονται σε ΝΠΔΔ μεταπηδώντας σε μια όπως τόνισαν κερδοσκοπική αντίληψη.  

    Δεν θα σταματήσουμ  να υπερασπιζόμαστε το δημόσιο χαρακτήρα των μουσείων τόνισαν οι εργαζόμενοι που χαρακτήρισαν πρόχειρο, ασαφές και αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο, εξηγώντας ότι κάθε άλλο παρά έρχεται να αναβαθμίσει το ρόλο τους.  

    Οι εργαζόμενοι στο Αρχαιολογικό Μουσείο καυτηρίασαν όχι μόνο το δανεισμό για 25 συν 25 χρόνια των εκθεμάτων αλλά και τη νέα αντίληψη ακόμη και για τη μεταφορά αρχαιοτήτων που παρακάμπτει τους επιστήμονες αρχαιοφύλακες και ανοίγει το δρόμο για εταιρείες σεκιούριτι μέσα στα μουσεία.  

    Τη Δευτέρα, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου οι εργαζόμενοι στο Αρχαιολογικό Μουσείο πραγματοποιούν στις 12:00 το μεσημέρι κινητοποίηση έξω από το μουσείο, ζητώντας από φορείς και πολίτες που ήδη τους έχουν στηρίξει όπως είπαν θερμά, να το επαναλάβουν, ενώνοντας με τους ίδιους τις φωνές τους.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News