«Ήτανε Κισμέτ, Στέλλα Χασκίλ» - Παρουσίαση βιβλίου της Έφης Μαχιμάρη

Πολιτισμός
«Ήτανε Κισμέτ, Στέλλα Χασκίλ» - Παρουσίαση βιβλίου της Έφης Μαχιμάρη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκειται για ένα νέο βιβλίο που ξαναδίνει ζωή και φως σε μια ξεχασμένη πρωταγωνίστρια του λαϊκού τραγουδιού!

Το βιβλίο της Έφης Μαχιμάρη, «Ήτανε Κισμέτ, Στέλλα Χασκίλ», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ταξιδευτής», παρουσιάζεται αυτή την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου και ώρα 18:30, στη μουσική σκηνή «Φυγόκεντρος» (Έβανς 83).

Πρόκειται για ένα νέο βιβλίο που ξαναδίνει ζωή και φως σε μια ξεχασμένη πρωταγωνίστρια του λαϊκού τραγουδιού! Μια μυθιστορηματική βιογραφία για την ξεχωριστή ερμηνεύτρια που τραγούδησε σε πρώτες εκτελέσεις ανεπανάληπτες επιτυχίες του Τσιτσάνη, του Χιώτη, του Καλδάρα και τόσων άλλων, που όμως έφυγε νωρίς, στα 36 χρόνια της, το 1954.

Από τις πρώτες γυναίκες που βγήκαν στο πάλκο και μαζί με τη Μαρίκα Νίνου και τη Σωτηρία Μπέλλου αποτελούν τους μύθους του ρεμπέτικου. Μετά το θάνατο της, έπεσαν τα πέπλα της σιωπής για πολλά χρόνια. Δύσκολο εγχείρημα χωρίς βιβλιογραφία, χωρίς πηγές και ακόμα και οι δίσκοι της είχαν χαθεί στο σκοτάδι. Δεν ακουγόταν για πολλά χρόνια πουθενά. Κι όμως η συγγραφέας έψαξε για περισσότερα από τέσσερα χρόνια ώστε να μπορέσει να ξαναδώσει φως στη ζωή και το έργο αυτής της σπουδαίας τραγουδίστριας.

Η Έφη Μαχιμάρη είναι γέννημα θρέμμα της Αθήνας ενώ τα τελευταία χρόνια ζει στο Ηράκλειο. Μέχρι σήμερα έχει εκδώσει τέσσερα ποιητικά έργα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν: η Βάσω Αλεγκάκη, ο Κωστής Μουδάτσος, ο Μανόλης Φούμης, ενώ συμμετέχουν

και οι μουσικοί: Αφεντούλα Ραζέλη, Στέλλα Καρύδα, Γιάννης Παξιμαδάκης, Γιώργος Κοντογιάννης (Κρης) και ο Νίκος Σταματάκης, για να τραγουδήσουν τις επιτυχίες της Στέλλας Χασκίλ!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News