default-image

Μια ελπιδοφόρα θεατρική συνεργασία στο Ηράκλειο – «ΤΙΤΑ-ΛΟΥ» ένα έργο-σταθμός της γαλλικής δραματουργίας

Πολιτισμός
Μια ελπιδοφόρα θεατρική συνεργασία στο Ηράκλειο – «ΤΙΤΑ-ΛΟΥ» ένα έργο-σταθμός της γαλλικής δραματουργίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια σημαντική θεατρική συνεργασία που έρχεται να επανακαθορίσει το θεατρικό τοπίο της πόλης μας

Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση της παράστασής του «Πανώρια» με το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης το 2021, η Big Mouth co. αποφάσισε να προσκαλέσει τον Μάνο Βαβαδάκη να αναλάβει τη σκηνοθεσία στην νέα της παραγωγή, στο έργο της Catherine Anne, «ΤΙΤΑ – ΛΟΥ», σ’ ένα έργο – σταθμό της γαλλικής δραματουργίας. Με την καθοδήγηση του, η Σοφία Δερμιτζάκη και η Ιωάννα Σταμούλη, δύο ηθοποιοί με στιβαρό θεατρικό στίγμα στην πόλη μας, θα υποδυθούν αντίστοιχα τη Τίτα και την τυφλή Λου, σ’ ένα θεατρικό στοίχημα που είμαστε σίγουροι πως θα κερδηθεί.

Δύο αδελφές, μετά τον θάνατο του πατέρα τους, ξεκινούν ένα ταξίδι στη Σικελία, αναζητώντας τις ρίζες τους, αναζητώντας τη θεραπεία των πληγών τους. Οδηγός στην περιπλάνησή τους, μια μαγική πέτρα. Ένα ταξίδι αυτογνωσίας, ένα ψυχαναλυτικό ταξίδι, βουτιά στο ασυνείδητο, όπου όλα ανατρέπονται. Ποια βρίσκεται στο σκοτάδι και ποια βλέπει καθαρά το φως;

Το έργο της Catherine Anne, «ΤΙΤΑ – ΛΟΥ», σε μετάφραση Νικηφόρου Παπανδρέου, θα παρουσιαστεί για τέσσερις μόνο παραστάσεις, 10 – 13 Φεβρουάριου 2023, στη Πειραματική Σκηνή του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου. Μια σημαντική θεατρική συνεργασία που έρχεται να επανακαθορίσει το θεατρικό τοπίο της πόλης μας.

Ο Μάνος Βαβαδάκης μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, απ’ όπου κατέχει και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Ιστορία. Αριστούχος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Εργάζεται ως σκηνοθέτης και ηθοποιός. Έχει σκηνοθετήσει παραστάσεις για το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν, το Θέατρο του Νέου Κόσμου, το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, καθώς και στο ελεύθερο θέατρο. Ιδρυτικό μέλος της ομάδας RMS MATAROA.

Η Ιωάννα Σταμούλη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Είναι απόφοιτη της Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης «Νέο Ελληνικό Θέατρο Γ. Αρμένη» και του τμήματος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων του Μεσογειακού Πανεπιστημίου. Επί σειρά ετών συνεργάστηκε με το Θέατρο Μορφές και το Θεατροδρόμιο. Το 2019 ιδρύει στο Ηράκλειο, τη θεατρική εταιρεία Big Mouth co. και το 2020 το #thehub, έναν χώρο καλλιτεχνικής έκφρασης για παιδιά κι ενήλικες.

Η Σοφία Δερμιτζάκη γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι αριστούχος της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών και του University of Surrey, τμήμα Μοριακής Μικροβιολογίας. Την περίοδο 2002 – 2005, παρακολούθησε τα σεμινάρια υποκριτικής του Ανδρέα Μανωλικάκη, πάνω στη Μέθοδο του Actors’ Studio. Έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο, το ΚΘΒΕ, τα ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων και Ρούμελης, καθώς και με διάφορες ομάδες στην Αθήνα και την Κρήτη, ως ηθοποιός και σκηνοθέτις. Ιδρυτικό μέλος της θεατρικής εταιρείας MoueTTe theatre group.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News