Χερρονάσιος Σχολή: Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης τίμησε την ταινία «ΣυνεχίΖω»

Πολιτισμός
Χερρονάσιος Σχολή: Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης τίμησε την ταινία «ΣυνεχίΖω»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εκδήλωση, με τίτλo «Χωρίς Εμπόδια», ήταν αφιερωμένη στα δικαιώματα των Ατόμων με αναπηρία

Η ταινία μικρού μήκους με τίτλο «ΣυνεχίΖω», προβλήθηκε εχθές, Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου στον Συνεδριακό Χώρο των ANEK LINES,στα Χανιά, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης. Η εκδήλωση, με τίτλo: «Χωρίς Εμπόδια», ήταν αφιερωμένη στα δικαιώματα των Ατόμων με αναπηρία. Σκοπό είχε την προαγωγή της συμμετοχής των Ατόμων Αμέα  στην κοινωνική ζωή και την ευαισθητοποίηση των πολιτών στον τομέα βελτίωσης της καθημερινότητάς τους.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν εισηγήσεις από εξέχοντα πρόσωπα που παρευρέθηκαν, όπως ο κύριος Καρακούδης Στυλιανός Αστυνόμος Β’ και Διοικητής του τμήματος Τροχαίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, η κυρία Λογαρίδου Σοφία Αστυνόμος Β’, ο κύριος Μαυριδάκης Γρηγόρης Αστυνόμος Α’ και ψυχολόγος της ελληνικής αστυνομίας, ο κύριος Μανώλης Στεφανουδάκης Χρυσός Παραολυμπιονίκης, η κυρία Καραδάκη Αθηνά Προισταμένη του γραφείου αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής βίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνης, καθώς επίσης και ο γενικός διευθυντής του εκπαιδευτηρίου Junior Academy Χερρονάσιος Σχολή «Ανδρέας Γιαννόπουλος», κύριος Άρης Μαρκάκης.

Η ταινία «ΣυνεχίΖω» που προβλήθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, έχει ως θέμα της ένα τροχαίο ατύχημα που γίνεται η αφορμή για να αλλάξει ριζικά η ζωή του μικρού πρωταγωνιστή, Χάρη, ο οποίος καλείται να αντιμετωπίσει τη νέα πραγματικότητα που τον βρίσκει σε ένα αναπηρικό καροτσάκι. Στον «δρόμο» του θα συναντήσει, λοιπόν, τον Μανώλη Στεφανουδάκη, Χρυσό Παραολυμπιονίκη, ο οποίος του αλλάζει τη σκέψη ριζικά, και τον κάνει να δει τη νέα του πραγματικότητα πιο αισιόδοξα, με περισσότερη δύναμη και θέληση. Έτσι ο Χάρης βρίσκει το έναυσμα για να συνεχίσει τη ζωή του μας αποδεικνύει πως όλα είναι δυνατά όταν υπάρχει θέληση κι ανάγκη για ζωή. Κι αυτό ακριβώς είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει και στους θεατές η συγκεκριμένη ταινία.

Η ταινία «ΣυνεχίΖω», παραγωγής του εκπαιδευτηρίου Junior Academy, Χερρονάσιος Σχολή “Ανδρέας Γιαννόπουλος”, σε σενάριο Έμης Συρίγου, και σκηνοθεσία Αντώνη Ρενιέρη συμμετέχει σε αρκετά διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου και ήδη έχει αποσπάσει δύο:

Το βραβείο «Νίκος Κούνδουρος» στο 3ο  Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κρήτης, & Awards Ιεράπετρα και το βραβείο «Εμείς μπορούμε»/ We Can Do που αφορά ταινίες για άτομα με ειδικές ικανότητες, στο Bridges International Film Festival ΓΕΦΥΡΕΣ – Παγκόσμιος Κινηματογράφος.

Μιλώντας στην εκδήλωση ο κ. Άρης Μαρκάκης είπε: «Η συγκεκριμένη ταινία ήταν ένα ακόμη όνειρο που είδα να πραγματοποιείται. Στόχος όλων μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο όσον αφορά τα τροχαία ατυχήματα για να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο, ο αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων στο νησί και τη χώρα μας. Εκτός από αυτό, θέλουμε να δώσουμε ένα αισιόδοξο μήνυμα στον κόσμο που θα παρακολουθήσει την ταινία, μέσω της αποδοχής και της ενσυναίσθησης, αγκαλιάζοντας ό,τι στα μάτια μας μπορεί να φαντάζει διαφορετικό, ενώ στην ουσία δεν είναι... »

Σενάριο: Έμη Συρίγου

Σκηνοθεσία: Αντώνης Ρενιέρης 

Εικονοληψία: Μάνος Λιανδρακης

Ηχοληψία /  Sound Design: Άλεξ Κουναλάκης

Μοντάζ: Μάνος Τσουρουνάκης

Μουσική: Serafim Tsotsonis

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Αδαμάκης Χρήστος

Παραγωγή: Άρης Μαρκάκης - Junior Academy Χερρονάσιος Σχολή "Ανδρέας Γιαννόπουλος"

Πρωταγωνιστούν: Χάρης Γαλανίτσας,  Μανόλης Στεφανουδάκης

Παίζουν (οι μικροί): Δημήτρης Αγγελάκης, Δημήτρης Διαμαντάκης, Παναγιώτης Δημητρίτσης, Γλυκερία Ζερβού, Φώτης Καρβουνάκης, Δήμητρα Κρασανάκη, Στέφανος Λασιθιωτάκης, Μηνάς Ντάτσης, Βαγγέλης Πολιτάκης, Μαρία Σακέτου, Γιώργος Σωμαράκης

Γονείς: Νίκος Καρβουνάκης, Έμη Συρίγου

Συμμετέχουν: Μαρία Δημητράκη, Μαρία Κουμπανάκη, Κατερίνα Παπαδογιάννη, Χρύσα Γεωργιανάκη, Ειρήνη Μαυραντωνάκη, Μαρία Ασπετάκη, Κατερίνα Κασάνη, Φωτούλα Λοίζου, Ειρήνη Μπαντουβά, Ρένα Κουτεντάκη, Νίκη Πετράκη, Άρης Μαρκάκης, Μαρία Ρασιδάκη, Δημήτρης Τσίγκος

Ακούγονται οι δημοσιογράφοι: Μαίρη Καριωτάκη, Νίκος Αγγελινός, Μπάμπης Σαββίδης

Η επίσημη καταχώρηση της ταινίας στο IMDb: https://www.imdb.com/title/tt19882648/

Τα επικοινωνιακά μέσα που διαθέτει η παραγωγή της ταινίας είναι τα παρακάτω:

Facebook Fan Page: https://www.facebook.com/synexizwfilm

Instagram: https://www.instagram.com/sunexizw_film/

Youtube Channel: https://www.youtube.com/@-shortfilm8645/

Email: [email protected]

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News