Πώς εορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση

Πολιτισμός
Πώς εορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δράσεις και εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου στην Εκπαίδευση 2022

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου στην Εκπαίδευση η θεατρολόγος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου κ. Μαριγιάννα Κουγιεντή επισκέφθηκε τα δημοτικά σχολεία του Ηρακλείου 28ο με Διευθύντρια την κ. Ζαχαριουδάκη Ειρήνη και  57ο με Διευθύντρια την κ. Φακίνου Καλλιόπη έπειτα από πρόσκλησή τους.

Η κ. Μαριγιάννα Κουγιεντή μαζί με τη θεατρολόγο των σχολείων κ. Φωτεινή Ρουσσίδου υλοποίησαν θεατρικές δράσεις σε όλες τις τάξεις της πρώτης δημοτικού ενθουσιάζοντας τους μαθητές!

Στόχοι των θεατρικών δράσεων αυτών ήταν αφενός να καλλιεργήσουν στους μαθητές τη φαντασία, τη συναισθηματική νοημοσύνη, την επικοινωνία και την έκφραση, αφετέρου να αλληλεπιδράσουν με τους καινούριους συμμαθητές τους και να δημιουργήσουν! Η πλήρης συμμετοχή των μαθητών καθώς και το χαμόγελο τους έστεψαν με επιτυχία τις δράσεις αυτές.

Όπως είναι γνωστό, από το 2008 ο Διεθνής Οργανισμός για το Θέατρο στην Εκπαίδευση IDEA (International Drama/Theatre & Education Association) έχει ορίσει την 27η Νοεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα θεάτρου (IDEA Day) στην Εκπαίδευση και κάθε χρόνο καλεί τα μέλη του κι όλους όσοι εμπλέκονται με το Θέατρο, το Εκπαιδευτικό Δράμα, το Εκπαιδευτικό παιχνίδι στην τυπική ή μη τυπική εκπαίδευση, να τη γιορτάζουν με εκδηλώσεις, παραστάσεις, επιμορφωτικές συναντήσεις, δράσεις σε σχολεία.

Γιατί όπως αναφέρει ο σπουδαίος συγγραφέας και σκηνοθέτης Αύγουστος Μπόαλ «Πρέπει να κάνουμε όλοι θέατρο για να μάθουμε ποιοι είμαστε και να ανακαλύψουμε ποιοι θα μπορούσαμε να γίνουμε».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News