Χερρονάσιος Σχολή: Ο Σύλλογος ΑΜΕΑ «Το Μέλλον» βράβευσε τον Άρη Μαρκάκη και το εκπαιδευτήριο για την ταινία «ΣυνεχίΖω»

Πολιτισμός
Χερρονάσιος Σχολή: Ο Σύλλογος ΑΜΕΑ «Το Μέλλον» βράβευσε τον Άρη Μαρκάκη και το εκπαιδευτήριο για την ταινία «ΣυνεχίΖω»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο σύλλογος ατόμων με αναπηρία «Το Μέλλον» με αφορμή και την εκδήλωση, τίμησε και βράβευσε τον γενικό διευθυντή του εκπαιδευτηρίου Junior Academy, Χερρονάσιος Σχολή «Ανδρέας Γιαννόπουλος»

Η ταινία μικρού μήκους με τίτλο «ΣυνεχίΖω», προβλήθηκε εχθές, Παρασκευή 02 Δεκεμβρίου στο Πολύκεντρο Μοιρών σε εκδήλωση του συλλόγου ΑΜΕΑ στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας ΑΜΕΑ, υπό την αιγίδα του Δήμου Φαιστού. Πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία πριν την προβολή και το παρόν έδωσαν, πρόεδρος του συλλόγου και χρυσός Παραολυμπιονίκης Μανώλης  Στεφανουδάκης, ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής κ. Χρήστος Τζαμούσης, ο Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριος, ο Δήμαρχος Φαιστού κύριος Γρηγόρης Νικολιδάκης, οι αντιδήμαρχοι Δήμου Φαιστού και το δημοτικό του συμβούλιο, ο Δήμαρχος Δήμου Γόρτυνας, εκπρόσωποι από το αστυνομικό τμήμα Μοιρών καθώς επίσης κι επρόσωποι  του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Ο σύλλογος ατόμων με αναπηρία «Το Μέλλον» με αφορμή και την εκδήλωση, τίμησε και βράβευσε τον γενικό διευθυντή του εκπαιδευτηρίου Junior Academy, Χερρονάσιος Σχολή «Ανδρέας Γιαννόπουλος», κύριο Μαρκάκη για την ιδέα της ταινίας, τα μηνύματα που θέλησε να περάσει στον κόσμο για σωστή οδική συμπεριφορά, την ενσυναίσθηση, την αποδοχή και την ελπίδα που δεν πρέπει να εξανεμίζεται, αλλά αντιθέτως, να γεννιέται ξανά και ξανά.

Η ταινία πραγματεύεται ένα τροχαίο ατύχημα που προκαλείται όταν η μητέρα του μικρού Χάρη, για δευτερόλεπτα χάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα το παιδί να μείνει ανάπηρο κι έτσι καλείται να αντιμετωπίσει τα νέα δεδομένα της ζωής του. Στον νέο «δρόμο» του θα συναντήσει τον Μανώλη Στεφανουδάκη, Χρυσό Παραολυμπιονίκη, ο οποίος του αλλάζει τη σκέψη ριζικά, και τον κάνει να δει τη νέα του πραγματικότητα πιο αισιόδοξα, με περισσότερη δύναμη και θέληση. Το μήνυμα που λαμβάνει ο μικρός Χάρης, είναι ταυτόσημο του μηνύματος που θέλει να περάσει στον κόσμο η συγκεκριμένη ταινία, κι είναι αυτό ακριβώς που αντανακλάται και στον τίτλο του. ΣυνεχίΖω, γιατί κανείς πρέπει να συνεχίζει παρά τις δυσκολίες, και τις συνθήκες. ΣυνεχίΖω, γιατί η ίδια η λέξη κρύβει μέσα της τη λέξη Ζωή, με τα όμορφα, τα άσχημα κι όλα αυτά που συμβαίνουν καθημερινά.

Η ταινία «ΣυνεχίΖω», παραγωγής του εκπαιδευτηρίου Junior Academy, Χερρονάσιος Σχολή “Ανδρέας Γιαννόπουλος”, σε σενάριο Έμης Συρίγου, και σκηνοθεσία Αντώνη Ρενιέρη έχει αποσπάσει ήδη δύο βραβεία:

Το βραβείο «Νίκος Κούνδουρος» στο 3ο  Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κρήτης, & Awards Ιεράπετρα και το βραβείο «Εμείς μπορούμε»/ We Can Do που αφορά ταινίες για άτομα με ειδικές ικανότητες, στο Bridges International Film Festival ΓΕΦΥΡΕΣ – Παγκόσμιος Κινηματογράφος.

Μιλώντας στην εκδήλωση ο κ. Άρης Μαρκάκης είπε: «Η συγκεκριμένη ταινία αποτέλεσε ένα όνειρο που είδα να πραγματοποιείται. Στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο και να τον ενημερώσουμε για να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο, ο αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα μας. Εκτός από αυτό, θέλουμε να δώσουμε ένα αισιόδοξο μήνυμα στον κόσμο, αγκαλιάζοντας κάθε τι που μοιάζει διαφορετικό ως προς εμάς, ενώ στην ουσία δεν είναι…  Αποδοχή, λοιπόν, ενσυναίσθηση κι ελπίδα... »

Σενάριο: Έμη Συρίγου

Σκηνοθεσία: Αντώνης Ρενιέρης 

Εικονοληψία: Μάνος Λιανδρακης

Ηχοληψία /  Sound Design: Άλεξ Κουναλάκης

Μοντάζ: Μάνος Τσουρουνάκης

Μουσική: Serafim Tsotsonis

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Αδαμάκης Χρήστος

Παραγωγή: Άρης Μαρκάκης - Junior Academy Χερρονάσιος Σχολή "Ανδρέας Γιαννόπουλος"

Πρωταγωνιστούν: Χάρης Γαλανίτσας,  Μανόλης Στεφανουδάκης

Παίζουν (οι μικροί): Δημήτρης Αγγελάκης, Δημήτρης Διαμαντάκης, Παναγιώτης Δημητρίτσης, Γλυκερία Ζερβού, Φώτης Καρβουνάκης, Δήμητρα Κρασανάκη, Στέφανος Λασιθιωτάκης, Μηνάς Ντάτσης, Βαγγέλης Πολιτάκης, Μαρία Σακέτου, Γιώργος Σωμαράκης

Γονείς: Νίκος Καρβουνάκης, Έμη Συρίγου

Συμμετέχουν: Μαρία Δημητράκη, Μαρία Κουμπανάκη, Κατερίνα Παπαδογιάννη, Χρύσα Γεωργιανάκη, Ειρήνη Μαυραντωνάκη, Μαρία Ασπετάκη, Κατερίνα Κασάνη, Φωτούλα Λοίζου, Ειρήνη Μπαντουβά, Ρένα Κουτεντάκη, Νίκη Πετράκη, Άρης Μαρκάκης, Μαρία Ρασιδάκη, Δημήτρης Τσίγκος

Ακούγονται οι δημοσιογράφοι: Μαίρη Καριωτάκη, Νίκος Αγγελινός, Μπάμπης Σαββίδης

Η επίσημη καταχώρηση της ταινίας στο IMDb: https://www.imdb.com/title/tt19882648/

Τα επικοινωνιακά μέσα που διαθέτει η παραγωγή της ταινίας είναι τα παρακάτω:

Facebook Fan Page: https://www.facebook.com/synexizwfilm

Instagram: https://www.instagram.com/sunexizw_film/

Youtube Channel: https://www.youtube.com/@-shortfilm8645/

Email: [email protected]

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News