Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου: Ανοίγει τις ψηφιακές πύλες για επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο - Νέο ρεκόρ για το 2022 (βίντεο)

Πολιτισμός
Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου: Ανοίγει τις ψηφιακές πύλες για επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο - Νέο ρεκόρ για το 2022 (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με θετικό πρόσημο έκλεισε η τουριστική σεζόν για το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου με τεράστιο αριθμό επισκεπτών να έχει δει από κοντά τους σπάνιους θησαυρούς του - Μπορεί να καταρρίφθηκε τα ρεκόρ, κέρδισε όμως σε ποιοτικά χαρακτηριστικά των επισκεπτών

  • Έρχεται το ψηφιακό Μουσείο μέσω διαδικτυακής πύλης
  • Στην διάθεση των πολιτών και η εικονική περιήγηση
  • Ένα ταξίδι στην ιστορία με ένα κλικ με φόντο τον Μινωικό πολιτισμό

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για την επισκεψιμότητα του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, καθώς το φετινό καλοκαίρι ολοκληρώθηκε με ικανοποιητικό αριθμό επισκεπτών που θαύμασε από κοντά τα εκθέματα.

Το Μουσείο πέρασε στην ψηφιακή εποχή μέσω μιας διαδικτυακής πύλης που παρέχει πολλές δυνατότητες στους χρήστες, ενώ είναι εφικτή ακόμη η εικονική ξενάγηση μέσω κινητού.

Την ίδια ώρα το μουσείο κατευθύνεται και προς την κατάκτηση του επόμενου στόχου που είναι η δημιουργία ψηφιακού μουσείου μέσω διαδικτυακής πύλης. Το heraklionmuseum.gr βάζει το μουσείο στη νέα ψηφιακή εποχή.

Προσβάσιμο θα είναι το ιδιαίτερο λεξικό αρχαιολογικών όρων. Ταυτόχρονα οι επισκέπτες μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν εφαρμογή εικονικής περιήγησης στο μουσείο, πραγματοποιώντας όπου κι αν βρίσκονται ένα «ταξίδι» στην ιστορία.

Η ψηφιακή προβολή υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Κρήτη 2014 - 2020» με χρηματοδότηση της ΕΕ και εθνικούς πόρους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News