Ηράκλειο: Οι Άγιοι Φουστανελάδες Βρακοφόροι στο Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης (βίντεο)

Πολιτισμός
Ηράκλειο: Οι Άγιοι Φουστανελάδες Βρακοφόροι στο Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια ιδιαίτερη έκθεση εγκαινιάστηκε στο Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης της «Αγ. Αικατερίνης Σιναϊτών», στο Ηράκλειο. Πρόκειται για  εικονογραφίας με τίτλο: «Άγιοι βρακοφόροι και φουστανελάδες» που αναδεικνύει τη σύνδεση της παράδοσης με τη θρησκεία μέσα από την εικονογραφία

 

  • 50 έργα τέχνης στο Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης
  • «Οι Άγιοι Φουστανελάδες Βρακοφόροι» σε έκθεση στο Ηράκλειο
  • Εγκαίνια της ιδιαίτερης έκθεσης από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης

Περίπου 50  έργα τέχνης, φιλοξενεί η έκθεση που είναι ανοιχτή για το Κοινό στο Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης της «Αγ. Αικατερίνης Σιναιτών», στο Ηράκλειο. Με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης και το Μουσείο Χριστιανικής τέχνης και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, η έκθεση φιλοδοξεί να φέρει στο φως εικόνες νεομαρτύρων με φουστανέλες και κρητικές βράκες, άμεσα συνδεδεμένους με την παράδοση του τόπου.

Οι άγιοι φουστανελάδες και βρακοφόροι, αποτελούν μια γνήσια αποτύπωση της σύνδεσης της παράδοσης με τη θρησκεία που έρχεται στο φως μέσα από μια σπάνια εικονογραφία που εκτίθεται στο κοινό που θα μπορέσει να παρακολουθήσει την έκθεση μέχρι και το τέλος του έτους. Ανάμεσά τους οι τέσσερις νεομάρτυρες του Ρεθύμνου, ο Άγιος Μανώλης και ο Άγιος Μαθιός και η Αγία Μαρία Μαθυμοπούλα από τη Φουρνή.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης, κληρικών και εκπροσώπων φορέων που στην  ξεχωριστή την έκθεση, η οποία συγκεντρώνει εικαστικό, πολιτιστικό, θρησκευτικό, κοινωνικό, αλλά και λαογραφικό ενδιαφέρον, εκφράζοντας την επιθυμία τους η ίδια έκθεση να ταξιδέψει και εκτός Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News