Εντυπωσίασε ο «Οθέλλος» του Τζιουζέπε Βέρντι στο Πολιτιστικό Ηρακλείου (βίντεο)

Πολιτισμός
Εντυπωσίασε ο «Οθέλλος» του Τζιουζέπε Βέρντι στο Πολιτιστικό Ηρακλείου (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κορυφαία όπερα Οθέλλος του Τζιουζέπε Βέρντι, παρουσιάστηκε στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου σε συνεργασία με την Όπερα του Κροατικού Εθνικού Θεάτρου της Ριέκα, υπό τη μουσική διεύθυνση του διεθνούς φήμης αρχιμουσικού Μύρωνα Μιχαηλίδη

Εντυπωσίασε η όπερα του Τζουζέπε Βέρντι στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, το βράδυ του της Παρασκευής, 21 Οκτωβρίου.

Την όπερα διηύθυνε ο αρχιμουσικός Μύρων Μιχαηλίδης σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο της Κροατίας στη Ριέκα. Μαζί τους ήταν και το Χορωδιακό Σύνολο Ηρακλείου με τη διεύθυνση των Λένα Χατζηγεωργίου και  Γιάννη Κιαγιαδάκη. Σκηνοθεσία - δραματουργία ο Μάριν Μπλάζεβιτς.

Το έργο παρουσιάστηκε με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους και ξεκίνησε θεαματικά με την καταιγίδα που μαίνεται στη θάλασσα.

Στην παραγωγή πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στον ομώνυμο ρόλο ο γνωστός Έλληνας τενόρος Δημήτρης Πακσόγλου, ενώ συμμετέχουν διαπρεπείς λυρικοί καλλιτέχνες.

Ο τετράπρακτος Οθέλλος αποδίδει μουσικά την ιστορία του Μαυριτανού κυβερνήτη της Κύπρου και στρατηγού της Δημοκρατίας της Βενετίας που με το άσβεστο μίσος του Ιάγου οδηγείται θολωμένος απ’ τη ζήλια στο πιο φρικτό έγκλημα προς την αγαπημένη του.

Ο Ιάγος μισεί τον Οθέλλο επειδή τον παράκαμψε και έδωσε προαγωγή στον Κάσσιο. Δολοπλοκεί προκειμένου να πείσει τον Οθέλλο ότι η σύζυγός του Δυσδαιμόνα τον απατά με τον Κάσσιο κι εκείνος πέφτει στην παγίδα.

Το βασανιστικό μίσος που του γεννά ο Ιάγος τον κάνει να ξεχάσει την αγνότητα της και παραδομένος στο ένστικτο της ζήλιας του τη στραγγαλίζει. Το κακό είχε συμβεί…και όταν αποκαλύπτεται η πλεκτάνη, ο Οθέλλος αυτοκτονεί.

https://www.youtube.com/watch?v=q32SOMT6gQw

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News