Ένας Ζαριανός… στην Αθήνα για ένα βιβλίο… ύμνο στη ζωή!

Πολιτισμός
Ένας Ζαριανός… στην Αθήνα για ένα βιβλίο… ύμνο στη ζωή!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Και οι νεκροί ας θάψουν τους νεκρούς τους» είναι ο τίτλος του βιβλίου του Μιχάλη Αλμπάτη, το οποίο θα παρουσιάσει στην Αθήνα την Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου

Την Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου ο Μιχάλης Αλμπάτης, ο οποίος κατάγεται από τον Ζαρό του Δήμου Φαιστού θα παρουσιάσει στην Αθήνα το βιβλίο του με τίτλο «Και οι νεκροί ας θάψουν τους νεκρούς τους».

Η παρουσίαση του βιβλίου - που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις  «νήσος» - θα γίνει στις 7:30 το βράδυ στο χώρο των εκδόσεων, οδός Σαρρή 14, στου Ψυρρή, στον 4ο όροφο.

Ο συγγραφέας - που γεννήθηκε το 1973 στο Ζαρό και ζει στο Ηράκλειο - θα συνομιλήσει με τη δημοσιογράφο Νόρα Ράλλη αλλά και με τον κόσμο που θα δώσει το «παρών», εφόσον θέλει να θέσει ερωτήσεις.

Όπως αναφέρουν σε ανάρτησή τους τα μέλη της σελίδας στο Facebook Δια-SOS-τε τη Μεσαρά, πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο του - που διαβάζεται απνευστί – και μην σας ξεγελάσει ο τίτλος, το μυθιστόρημα είναι ένας ύμνος για τη ζωή.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Σε ένα ορεινό χωριό της Κρήτης τη δεκαετία του 1950 (ο Ζαρός «φωτογραφίζεται» αλλά δεν κατονομάζεται) ένα δεκαπεντάχρονο αγόρι, ο Φανούρης, αντιλαμβάνεται ότι έχει το μοναδικό χάρισμα να ακούει τις σκέψεις των νεκρών.

Γρήγορα, ένας συγγενής αποφασίζει να εκμεταλλευτεί οικονομικά αυτή την ικανότητα, γυρίζοντας σε χωριά και πόλεις (ανάμεσα τους η Πόμπια, οι Μοίρες, το Ηράκλειο, κ.ά.).  Όμως, η διερμηνεία των νεκρών αποδεικνύεται εκτός από θεόσταλτο χάρισμα, μαζί και κατάρα. Οι πεθαμένοι θέλουν να μιλήσουν ειλικρινά και απερίφραστα, χωρίς αντίστοιχα οι ζωντανοί να φανερώνονται ικανοί να αποδεχτούν το εξομολογητικό παραλήρημά τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News