Φεστιβάλ «Τέχνη καθ’ οδόν»: Συνεχίζεται σήμερα με πλούσιες εκδηλώσεις

Πολιτισμός
Φεστιβάλ «Τέχνη καθ’ οδόν»: Συνεχίζεται σήμερα με πλούσιες εκδηλώσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδηλώσεις
Παρασκευή,23 Σεπ 2022, 19:00
Στην οδό 1821, στο Ηράκλειο
Το φεστιβάλ έχει μετατρέψει όλη την πόλη σε μια γιορτή, χάρη και στη συμμετοχή του κόσμου που είναι εντυπωσιακή

Με συναυλίες και πολλές εκδηλώσεις σε ολόκληρη την πόλη συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, το Φεστιβάλ «Τέχνη καθ’ οδόν 2022». Το φεστιβάλ έχει μετατρέψει όλη την πόλη σε μια γιορτή, χάρη και στη συμμετοχή του κόσμου που είναι εντυπωσιακή.

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα των σημερινών εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Στην οδό 1821: Η ομάδα «Φωνές του Δρόμου» παρουσιάζει στις 7 το απόγευμα το θέατρο δρόμου «Φωνές που χάθηκαν: Η τριλογία». Μια βαλίτσα μπορεί να κουβαλάει μεγάλα βάρη: τα υπάρχοντα μιας οικογένειας, διαλυμένες ελπίδες και αναμνήσεις, και πολλές φορές κάποιες φωνές που χάθηκαν στο χάος αυτού του κόσμου. Παίζουν οι Ειρήνη Γκλιάτη, Όλγα Καστρίτση, Αγγελική Κομησοπούλου, Κωνσταντίνα Ράικου και Γιώργος Τζερνιάς.

Στο αίθριο της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου: Στις 8:30 το βράδυ τα μέλη και οι φίλοι των “Batala Creta” θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά μια ξεσηκωτική μουσικοχορευτική παρέλαση. Οι “Batala Creta” είναι ομάδα βραζιλιάνικων κρουστών που κινείται σε ρυθμούς samba-reggae, με έδρα το Ηράκλειο. Ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια της ομάδας “Batala”, η οποία ιδρύθηκε στο Παρίσι το 1997. Θα παρελάσουν Έλληνες και ξένοι τυμπανιστές από χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής. Μην το χάσετε!

Στην πλατεία Ελευθερίας: Στις 9 το βράδυ οι “Batala Creta” φτάνουν στην πλατεία Ελευθερίας και δίνουν τη σκυτάλη στην τελευταία συναυλία του φεστιβάλ! Στις 9:30 το βράδυ θα ακολουθήσει η συναυλία «Περιοδεία εντός» με τον Κώστα Λειβαδά. Μαζί του η Ανδριάννα Μπάμπαλη! Ένας από τους πιο αγαπημένους δημιουργούς των τελευταίων ετών επιστρέφει στον τόπο του, την Κρήτη, για μια μοναδική βραδιά με όλα τα τραγούδια του που αγαπάμε: από το «Μοίρα μου έγινες», μέχρι το «Είσαι εσύ ο άνθρωπός μου» και από το «Κάθε μπαλκόνι έχει άλλη θέα», το «Σαν να μην πέρασε μια μέρα» και το «Για να σε συναντήσω» ως το «Η επίμονή σου», το «Είναι εντάξει μαζί μου» και τον τελευταίο δίσκο του Κώστα «Περιοδεία εντός», που δίνει άτυπα και τον τίτλο σε αυτή τη σειρά παραστάσεων. Πολλά τραγούδια ξεχώρισαν και αγαπήθηκαν από τον δίσκο, όπως το ντουέτο με την Ανδριάνα Μπάμπαλη «Αν εμείς χωρίσουμε», το «Όσο δεν είμαστε μαζί» και το «Σαν το νησί του καθενός» (ντουέτα με την Ελένη Τσαλιγοπούλου) και το «Τα βράδια που θα λείπεις». Το «Σήκωσε κύμα», ντουέτο και πάλι με την Αντριάνα Μπάμπαλη, μόλις κυκλοφόρησε και αγαπήθηκε ήδη.

Η Ανδριάνα Μπάμπαλη θα τον συνοδεύσει επί σκηνής και στο Ηράκλειο και θα μοιραστούν υπέροχα τραγούδια επί σκηνής, τόσο του Κώστα Λειβαδά, όσο και επιτυχίες της Ανδριάνας. Μια μουσική παράσταση που επιστρέφει το κέντρο βάρους στο να ακούσεις και στο να τραγουδήσουμε όλοι μαζί, με τη μουσική και τα λόγια πρωταγωνιστές, μέσα από κομμάτια που αγαπάμε και μας έχουν σημαδέψει στο διάβα της ζωή μας.

Παίζουν οι μουσικοί: Κώστας Καββαδίας (κιθάρες), Αιμίλιος Μπαριαμπάς (μπάσο) και Βαγγέλης Καλαμαράς (τύμπανα). Στο πιάνο θα είναι ο Κώστας Λειβαδάς και στην κιθάρα η Ανδριάνα Μπάμπαλη.

Τελευταία ευκαιρία

Το κοινό θα έχει σήμερα Παρασκευή, την τελευταία ευκαιρία να επισκεφτεί την Έκθεση Χειροτεχνών στην πλατεία Ελευθερίας, την Έκθεση Φωτογραφίας «Μάτια που νιώθουν, χέρια που μιλούν» στο πατάρι του Βιβλιοπωλείου της Βικελαίας Βιβλιοθήκης, τη Διαπολιτισμική Έκθεση/εργαστήριο «Καμπάνες του Κόσμου» από το Περιπλανώμενο Μουσείο των Πολιτισμών στο πάρκο Γεωργιάδη, την Έκθεση Φωτογραφίας “Faces” από την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Ηρακλείου (ΕΦΕΗ) στο κτήριο της ΕΦΕΗ, την Έκθεση Φωτογραφίας «Φωτογραφία Δρόμου» από τη Φωτογραφική Ομάδα Αϊ Γιάννη στην εξωτερική πλευρά του πάρκου Γεωργιάδη, τα Εργαστήρια Ζωγραφικής και Πηλού στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου και τα Εργαστήρια Ψηφιδωτού Mosaic Kid’ s Art Lab στο πάρκο Γεωργιάδη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News