Νίκος Ξυλούρης: Ο Ξαρχάκος τιμά το «αηδόνι» της Κρήτης σε ένα κατάμεστο από κόσμο Ηρώδειο (εικόνες)

Κρήτη
Νίκος Ξυλούρης: Ο Ξαρχάκος τιμά το «αηδόνι» της Κρήτης σε ένα κατάμεστο από κόσμο Ηρώδειο (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ένα κατάμεστο από κόσμο Ηρώδειο υποδέχτηκε ο Σταύρος Ξαρχάκος στη σκηνή με συγκίνηση και χαρά την οικογένεια Ξυλούρη - Μία μοναδική συναυλία αφιερωμένη στο Αηδόνι της Κρήτης

Σε ένα κατάμεστο από κόσμο Ηρώδειο, απόψε Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου, ο Σταύρος Ξαρχάκος υποδέχτηκε στη σκηνή - με μεγάλη χαρά και συγκίνηση - την οικογένεια Ξυλούρη: τους Ψαραντώνη, Γιάννη Ξυλούρη, Γιώργη Ξυλούρη, Νίκη Ξυλούρη, Λάμπη Ξυλούρη και Ελευθερία Ξυλούρη.

Με το χαρακτηριστικό τους ηχόχρωμα και ιδίωμα απέδωσαν τραγούδια του Νίκου Ξυλούρη και με τις λύρες τους ταξιδεύοντας… την Κρήτη. Μαζί τους οι Μίλτος Πασχαλίδης, Χρήστος Θηβαίος και Ηρώ Σαΐα, από τις πιο σημαντικές φωνές του ελληνικού τραγουδιού σήμερα, ολοκληρώνουν αυτό το αφιέρωμα ερμηνεύοντας τραγούδια που έχει τραγουδήσει ο Νίκος Ξυλούρης.

Σε αυτό το αφιέρωμα στην εμβληματική, ρωμαλέα, καθάρια φωνή της Κρήτης, έχουν την χαρά και την τύχη να ακούσουν - υπό τη διεύθυνση και επιμέλεια του Σταύρου Ξαρχάκου - αγαπημένα και διαχρονικά τραγούδια από διάφορες φάσεις της πορείας αυτού του μεγάλου τραγουδιστή.

Από τη συναυλία αυτή φυσικά δε θα μπορούσαν να λείπουν τα τραγούδια που πρώτος ερμήνευσε ο Νίκος Ξυλούρης από τα εμβληματικά έργα του Γιάννη Μαρκόπουλου «Χρονικό» και «Ιθαγένεια», αλλά και σπουδαία τραγούδια που έγραψαν για τη φωνή του οι Χρήστος Λεοντής, Ηλίας Ανδριόπουλος, Λουκάς Θάνος και φυσικά ο Σταύρος Ξαρχάκος.

Συντελεστές: Σταύρος Ξαρχάκος (Ενορχήστρωση & Διεύθυνση Ορχήστρας).

Συμμετέχουν: Ψαραντώνης, Γιάννης Ξυλούρης, Γιώργης Ξυλούρης, Νίκη Ξυλούρη, Λάμπης Ξυλούρης, Ελευθερία Ξυλούρη, Μίλτος Πασχαλίδης, Χρήστος Θηβαίος, Ηρώ Σαΐα.

Ορχήστρα: Νεοκλής Νεοφυτίδης (πιάνο), Χάρης Κελλάρης (ηλεκτρικό μπάσο), Τάκης Βασιλείου (ντραμς - κρουστά), Παντελής Ντζιαλάς (ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα), Αλέξανδρος Καψοκαβαδής (κλασική κιθάρα), Δημήτρης Καζάνης (βιολί), Γιάννης Δίσκος (πνευστά), Ηρακλής Ζάκκας (μπουζούκι), Βασίλης Δρογκάρης (ακορντεόν), Στέφανος Χατζηαναγνώστου (φλάουτο), Γιώργος Παπάς (νυκτά έγχορδα), Δημήτρης Ρέππας (νυκτά έγχορδα).

Παραγωγή: Cricos Productions

Φωτογραφίες: Facebook

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News