Συναυλία με τον Βασίλη Λέκκα απόψε στο Ηράκλειο

Πολιτισμός
Συναυλία με τον Βασίλη Λέκκα απόψε στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναυλία
Τετάρτη,21 Σεπ 2022, 20:30
Στο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου
Ο Βασίλης Λέκκας, με τον δυναμικό λυρισμό στην ερμηνεία του αλλά και την ειλικρίνεια και την επαναστατικότητα της έκφρασης που τον διακρίνει, γίνεται ο ιδανικός εκφραστής των έργων αυτών

Τον Βασίλη Λέκκα, ερμηνευτή με ξεχωριστή παρουσία, υποδέχεται η Κρήτη σε μια μουσική παράσταση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, στο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης», στις 8:30 το βράδυ, με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η παράσταση στηρίζεται σε επιλογές από ένα ρεπερτόριο ιδιαίτερης σημασίας, με αναφορές στους σημαντικότερους συνθέτες του τόπου μας, όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Γιάννης Μαρκόπουλος, που μαζί τους ο Βασίλης Λέκκας συνεργάστηκε δισκογραφικά σε πρώτες εκτελέσεις.

Επίσης, δε θα μπορούσαν να λείπουν οι αναφορές στην παράδοση, μιας που ο Βασίλης Λέκκας την υποστηρίζει έμπρακτα έχοντας ηχογραφήσει παραδοσιακά τραγούδια, αλλά και προτείνοντας μέσα από τη δισκογραφία του νέους τραγουδοποιούς με προσανατολισμό στην παράδοση.

Ο Βασίλης Λέκκας, με τον δυναμικό λυρισμό στην ερμηνεία του αλλά και την ειλικρίνεια και την επαναστατικότητα της έκφρασης που τον διακρίνει, γίνεται ο ιδανικός εκφραστής των έργων αυτών.

Με την ιδιαίτερη σκηνική του παρουσία, αλλά και τη θεατρική εμπειρία που φέρει, μας προσφέρει μια παράσταση που μεταφέρει την ένταση και τη συγκίνηση τραγουδιών που εντάσσονται στη νεότερη μυθολογία του τόπου μας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News