Ηράκλειο: Οι μαθητές καλών τεχνών παρουσιάζουν τη «Σκοτεινή Τέχνη»

Πολιτισμός
Ηράκλειο: Οι μαθητές καλών τεχνών παρουσιάζουν τη «Σκοτεινή Τέχνη»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδηλώσεις
Σάββατο,17 Σεπ 2022, 18:00
Στον Πολυχώρο “Maestro Greco”
Μία ιδιαίτερη εκδήλωση με ζωντανή μουσική και... καφεδάκι, με οικοδέσποινα τη master life coach APC/IAPCH/LNP Έλενα Αποστολάκη - Η θεματολογία των έργων τέχνης περιστρέφεται γύρω από προσωπικότητες

Μια σημαντική εκδήλωση αναμένεται να λάβει χώρα το επικείμενο Σάββατο, η οποία θα έχει τίτλο «Σκοτεινή Τέχνη». Μαθητές θα παρουσιάσουν τα έργα τους, ενώ οι προσκεκλημένοι θα λάβουν μια γενναία δόση πολιτισμού.

Ειδικότερα, το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ανοικτή εκδήλωση στον Πολυχώρο “Maestro Greco” με τίτλο «Σκοτεινή Τέχνη», όπου θα παρουσιαστούν έργα μαθητών από τα εργαστήρια «Ψηφίδων Τέχνη Ευ Ποιώ - Μανιουδάκης Νικόλαος» και Εργαστήριο Ζωγραφικής της εικαστικού Ελίνας Τρουλλινού.

Η «ΝΚ» επικοινώνησε με τη master life coach APC/IAPCH/LNP Έλενα Αποστολάκη, η οποία έκανε σαφές πως αναμένεται να παρουσιαστούν δύο εργαστήρια.

«Θα υπάρξει ένα εργαστήριο με ψηφιδωτά και ένα εργαστήριο με ζωγραφική. Οι μαθητές θα είναι οι πρωταγωνιστές, καθώς παρουσιάσουν το έργο τους. Η εκδήλωση έχει τίτλο “Σκοτεινή Τέχνη”. Η θεματολογία των έργων τέχνης περιστρέφεται γύρω από προσωπικότητες όπως τον Φραγκενστάιν κ.λπ. Αναμένεται πολύς κόσμος να δώσει ισχυρό “παρών”, ενώ θα διαφωτιστεί περαιτέρω “η σκοτεινή πλευρά της τέχνης”. Αυτό είναι το ζητούμενο. Να ανυψωθεί η τέχνη στη σκοτεινή της πλευρά, δίδοντας στους μαθητές και στις μαθήτριες, αλλά και στους γονείς ένα λαμπρό μήνυμα», είπε η κ. Αποστολάκη.

Μεταξύ άλλων, η κ. Αποστολάκη υποστήριξε πως σκοπός της συγκεκριμένης εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών και των δημοτών Ηρακλείου πάνω σε ζητήματα πολιτιστικής φύσεως. Και πράγματι η εκδήλωση στοχεύει στην ανάδειξη του πολιτισμού ως μέσο διοχέτευσης αξιών και ιδεών κα καλλιεργώντας την αίσθηση και την ιδέα του ωραίου.

«Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση των δημοτών. Πρέπει να γίνει σαφές προς πάσα κατεύθυνση ποιοι είμαστε πολιτισμικά και πολιτιστικά. Πρέπει να αναδείξουμε το συλλογικό πολιτισμικό εμείς. Και πιστεύω πως η συγκεκριμένη έκθεση με την παρουσία ομιλητών, όπως είναι η κ. Σταρίδα, εργαστηρίων ψηφιδωτών και ζωγραφικής θα δώσει πολιτισμικές ανάσες στον τόποι μας. Η εκδήλωση έχει σαφέστατα πολιτιστικό και πολιτισμικό πρόσημο. Εύχομαι ο κόσμος που θα έρθει να το απολαύσει και κυρίως να το στηρίξει. Επίσης, σημαντικός είναι και ο διάλογος και η ανταλλαγή απόψεων γύρω από τα έργα τέχνης. Περιμένουμε με ευχαρίστηση τον κόσμο το επικείμενο Σάββατο», ανέφερε η κ. Αποστολάκη.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει η αρχαιολόγος Λιάνα Σταρίδα. Παράλληλα, το «παρών» στην εκδήλωση θα δώσει και η σύμβουλος διατροφής υγείας και ευεξίας, Μαρία Κουβίδη.

Μία ιδιαίτερα ευχάριστη εκδήλωση με ζωντανή μουσική και... καφεδάκι, στην οδό Θεοτοκοπούλου 14, στον Πολυχώρο “Maestro Greco”, με οικοδέσποινα τη master life coach APC/IAPCH/LNP Έλενα Αποστολάκη. Δεν είναι απαιτούμενη η καταβολή χρηματικού αντιτίμου, ενώ είναι άξιο αναφοράς πως στον χώρο θα υπάρχει κουτί ελεύθερης συνεισφοράς σε όποιον/όποια επιθυμεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News