«Η Πεντάμορφη και το τέρας» περιοδεύει στην Κρήτη

Πολιτισμός
«Η Πεντάμορφη και το τέρας» περιοδεύει στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεατρική Παράσταση
Τρίτη,06 Σεπ 2022, 21:00
Στην πλαζ του ΕΟΤ στον Άγιο Νικόλαο
Μια όμορφη ιστορία αγάπης με την παιδική σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου

«Η Πεντάμορφη και το τέρας», το τρυφερό παραμύθι της Γκαμπριέλ-Σουζάν Μπαρμπό ντε Βιλενέβ, που αποτελεί ύμνο στην ομορφιά της ψυχής και στη δύναμη της καλοσύνης, ταξιδεύει στην Κρήτη από αύριο Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου έως τις 11 του μήνα, με την παιδική σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου.

Η έμπειρη Κέλλυ Σταμουλάκη σκηνοθετεί μία από τις πιο αγαπημένες ιστορίες αγάπης, που έχει συγκινήσει διαχρονικά μικρούς και μεγάλους, και μας αποδεικνύει ότι όλα τα θαύματα μπορούν να συμβούν, αρκεί να βλέπουμε με τα μάτια της ψυχής.

Ο Γιάννης Ζουγανέλης, με τις τρυφερές και παιχνιδιάρικες νότες του, αγγίζει τις καρδιές μικρών και μεγάλων θεατών.

Ο Αναστάσης Δεληγιάννης δίνει ρυθμό και κατευθύνει τα βήματα των ηρώων της ιστορίας μας.

Οι πολυτάλαντοι ηθοποιοί παίζουν, τραγουδούν, χορεύουν και εναλλάσσονται ακατάπαυστα στους ρόλους-σύμβολα μιας ιστορίας, που έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι πρέπει να υπερβούμε την κυριαρχία της εικόνας, να αφιερώσουμε χρόνο και να αφοσιωθούμε στον «άλλον», για να ανακαλύψουμε τους κρυμμένους θησαυρούς της ψυχής του.

Μια ιστορία που αποκτά ιδιαίτερο νόημα για μια γενιά που μεγαλώνει, αισθάνεται και γνωρίζει τον κόσμο με καταιγιστικούς ρυθμούς μπροστά σε μια οθόνη, μη μαθαίνοντας τους κώδικες ουσιαστικής επικοινωνίας της καρδιάς.

Το τραγούδι «Το Αθάνατο νερό» ερμηνεύει η Ευρυδίκη.

Το πρόγραμμα των παραστάσεων:

  • Την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου στην πλαζ του ΕΟΤ, στον Άγιο Νικόλαο, στις 9 το βράδυ. H προπώληση εισιτηρίων γίνεται στο βιβλιοπωλείο «Γραφή», στο καφέ «Όναρ» στη Νεάπολη και στο viva.gr.
  • Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη», στην Ιεράπετρα, στις 9 το βράδυ. Προπώληση εισιτηρίων γίνεται στο βιβλιοπωλείο “Playbook” και στο viva. gr.
  • Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στη Φορτέτζα Ρεθύμνου, στις 9 το βράδυ. Προπώληση εισιτηρίων πραγματοποιείται στο κιόσκι του Δήμου Ρεθύμνου στην πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων, στο βιβλιοπωλείο “Κλαψινάκης” και στο viva. gr.
  • Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στο Πολύκεντρο του Δήμου Φαιστού, στις 6 το απόγευμα και στις 8 το βράδυ. Προπώληση εισιτηρίων πραγματοποιείται στο βιβλιοπωλείο «Πάπυρος», στο “Harmony” στο Τυμπάκι και στο viva. gr.
  • Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στο κινηματοθέατρο «Ελληνίς», στα Χανιά, στις 12 το μεσημέρι και στις 5:15 το απόγευμα.

Η τιμή εισιτηρίου είναι 11 ευρώ (προπώληση 10 ευρώ), ενώ ισχύουν εισιτήρια του ΟΓΑ.

Συντελεστές

Η σκηνοθεσία και η θεατρική διασκευή είναι της Κέλλυς Σταμουλάκη. Τη μουσική έχει γράψει ο Γιάννης Ζουγανέλης, ενώ οι χορογραφίες είναι του Αναστάση Δεληγιάννη. Την εικαστική επιμέλεια υπογράφει ο Σάββας Πασχαλίδης, τα σκηνικά ο Παναγιώτης Χριστόπουλος, τα κοστούμια είναι της Art Costumes, ενώ τα σκηνικά κατασκεύασε το “Desing and sets”.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News