Το “Thirathen Vocal Group” θα δώσει δύο παραστάσεις με παραδοσιακά τραγούδια από Ελλάδα και Βαλκάνια

Πολιτισμός
Το “Thirathen Vocal Group” θα δώσει δύο παραστάσεις με παραδοσιακά τραγούδια από Ελλάδα και Βαλκάνια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεατρική Παράσταση
Παρασκευή,02 Σεπ 2022, 21:00
Στο Βραχόκηπο του Δήμου Χερσονήσου
Πρόκειται για ένα πολυφωνικό φωνητικό σύνολο που απαρτίζεται στην πλειονότητα των μελών του από καταξιωμένες επαγγελματίες μουσικούς και χορωδούς με πολυετή χορωδιακή εμπειρία

Το φωνητικό σύνολο “Thirathen Vocal Group” θα δώσει δύο παραστάσεις με τίτλο «Παραδοσιακά τραγούδια στο σήμερα από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια» σήμερα Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου, στο Βραχόκηπο του Δήμου Χερσονήσου, στις 9 το βράδυ, και την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου στο ανοιχτό θέατρο Πετροκεφαλίου, στις 8:30 το βράδυ.

Το φωνητικό σύνολο ιδρύθηκε πριν από 4 χρόνια και τελεί υπό την αιγίδα και εποπτεία του Μουσείου «Θύραθεν», που βρίσκεται στον Κρουσώνα.

Πρόκειται για ένα πολυφωνικό φωνητικό σύνολο που απαρτίζεται στην πλειονότητα των μελών του από καταξιωμένες επαγγελματίες μουσικούς και χορωδούς με πολυετή χορωδιακή εμπειρία. Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχουν οι μαέστροι Εύα Κουτσογιαννάκη-Πιτσικάκη και Εύα Θανάση. Στις παραστάσεις θα ακουστούν τραγούδια από τα Βαλκάνια χωρίς συνοδεία ορχήστρας (α καπέλα).

Το σύνολο έχει πραγματοποιήσει σειρά εμφανίσεων με διάφορες παραστάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ, όπως τα «Υακίνθεια» και το Φεστιβάλ Χορωδιών της Περιφέρειας Κρήτης.

Η καλλιτεχνική επιμέλεια είναι των Εύας Κουτσογιαννάκη-Πιτσικάκη και Εύας Θανάση, ενώ η χορωδιακή προσαρμογή της Ειρήνης Θεοφάνους.

Μέλη φωνητικού συνόλου είναι οι: Μαριλένα Βασιλάκη, Δημάκη Εύα, Εύα Θανάση, Ειρήνη Θεοφάνους, Εύα Κουτσογιαννάκη-Πιτσικάκη, Σοφία Λιάσκου, Γεωργία Πλαΐτη και Μαρία Σταματάκη.

(φωτογραφία αρχείου pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News