default-image

Χανιά: Επιλεγμένα έργα ζωγραφικής από την «Νinemia» στον ναό του Αγίου Ρόκκου στην Σπλάντζια (εικόνες)

Πολιτισμός
Χανιά: Επιλεγμένα έργα ζωγραφικής από την «Νinemia» στον ναό του Αγίου Ρόκκου στην Σπλάντζια (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιλεγμένα έργα ζωγραφικής διαφορετικού ύφους εκθέτουν στο ναού του Αγίου Ρόκκου στην Σπλάντζια Χανίων τα μέλη της καλλιτεχνικής ομάδας Νινεμία - Δύο γιατροί, μια διακοσμήτρια και μια εκπαιδευτικός αποδίδουν τις σκέψεις τους στον καμβά με εντυπωσιακό αποτέλεσμα

 

  • Σύμπραξη τεσσάρων στην τέχνη της ζωγραφικής
  • 5η κοινή έκθεση ζωγραφικής της καλλιτεχνικής ομάδας «Νinemia»
  • Επιλεγμένα έργα στο ναό του Αγίου Ρόκκου στην Σπλάντζια

Έργα ζωγραφικής στα οποία κυριαρχεί το έντονο χρώμα και το στοιχείο του πραγματικού επέλεξαν και παρουσιάζουν στην 5η ομαδική τους έκθεση τα μέλη της καλλιτεχνικής ομάδας Νινεμία.

Η Τζέτα Δουλαβέρη μεταφέρει στα έργα της τοπία από την πατρίδα της τη Ρουμανία ενώ η Κατερίνα Παπαγιαννάκη προσαρμόζει τη δύναμη του ανθρώπου σε εικόνες της νότιας Κρήτης.

«Προσπαθούμε με αυτόν τον τρόπο να δείξουμε τον εσωτερικό μας κόσμο. Κάθε μια εμπνέεται από κάπου αλλού. Η Τάρα από τη θάλασσα, η Σταυρούλα από τη γη, η Κατερίνα από τον εσωτερικό κόσμο των ανθρώπων διότι είναι ακτινολόγος κι εγώ από τον εξωτερικό κόσμο των ανθρώπων μιας και είμαι δερματολόγος», αναφέρει σε δηλώσεις της η δερματολόγος - ζωγράφος, Τζέτα Δουλαγέρη.

«Η τέχνη έτσι κι αλλιώς ενώνει, ο προβληματισμός είναι στις μέρες μας αρκετά ευρύς και νομίζω ότι με μια αισιόδοξη οπτική και με πολύ χρώμα προσπαθούμε να προσεγγίσουμε την εικόνα της νέας πραγματικότητας γύρω μας», τονίζει η ακτινολόγος - ζωγράφος, Κατερίνα Παπαγιαννάκη.

Η Τάρα Γονίδη εκπαιδευτικός, μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας Νινεμία, εμπνέεται κυρίως από το στοιχείο του νερού. Η Σταυρούλα Μαυροματάκη εκτός από τις προσωπογραφίες, παρουσιάζει και ένα δείγμα και των κεραμικών έργων της.

«Αυτές οι κοπέλες θα μπορούσαν να είναι το ίδιο πρόσωπο σε διαφορετικές εκφάνσεις της ζωής και το ψάρι έρχεται να καλύψει τον εσωτερικό κόσμο», επισημαίνει η διακοσμήτρια – ζωγράφος Σταυρούλα Μαυροματάκη.

Ο ναός του Αγίου Ρόκκου στη Σπλάντζια Χανίων στεγάζει μοναδικές δημιουργίες, που αν και διαφορετικού ύφους, δένουν αρμονικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News