Η ζωή... μέσα από το τάνγκο - Διεθνές Φεστιβάλ αύριο στο Ρέθυμνο

Πολιτισμός
Η ζωή... μέσα από το τάνγκο - Διεθνές Φεστιβάλ αύριο στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδηλώσεις
Πέμπτη,01 Σεπ 2022, 20:00
Στο Ρέθυμνο
Από αύριο Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου και για 5 ημέρες, η πόλη του Ρεθύμνου γίνεται παγκόσμιο χορευτικό επίκεντρο, φιλοξενώντας σημαντικούς καλλιτέχνες παγκόσμιας εμβέλειας από 30 χώρες, και πλήθος κόσμου, που επισκέπτεται το νησί για να παρακολουθήσει το φεστιβάλ

Με μία μεγαλειώδη παράσταση στον δημοτικό κήπο Ρεθύμνου ανοίγει αύριο Πέμπτη την αυλαία του το Διεθνές Φεστιβάλ Τάνγκο “Α los Amigos”.

Στην παράσταση συμμετέχουν τέσσερα από τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς σκηνής, οι καλεσμένοι δάσκαλοι και χορευτές του φεστιβάλ και δύο μουσικοί, που θα ταξιδέψουν το κοινό με τις νότες τους στα μονοπάτια μιας «Ζωής μέσα στο τάνγκο» (“La vida en Tango”) όπως είναι ο τίτλος της εκδήλωσης.

Συγκεκριμένα επί σκηνής θα βρεθούν οι Mariano Chicho Frumboli και Juana Sepulveda (Αργεντινή), Fernando Sanchez και Ariadna Naveira (Αργεντινή), Λουκάς Μπαλόκας και Γεωργία Προίσκου (Ελλάδα), Winston Veerender και Silvia Bivolaru (Ινδία-Ρουμανία) και οι μουσικοί: Ορέστης Κουσαθανάς (πιάνο) και Κωνσταντίνος Ψαρουλάκης (φλάουτο).

Το φεστιβάλ συνεχίζει τις εργασίες του ως τις 5 Σεπτεμβρίου με μαθήματα και βραδιές χορού με shows των καλεσμένων ζευγαριών, ενώ αναμένεται και φέτος να αποδείξει την πολυπολιτισμικότητά του φιλοξενώντας πολυάριθμες συμμετοχές άνω των 30 χωρών παγκοσμίως. Οι πόρτες για την παράσταση στον Δημοτικό Κήπο θα ανοίξουν στις 8 το βράδυ. Εισιτήρια θα διατίθενται στην είσοδο. Τη διοργάνωση έχει κάνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Tango Cultural, 20 χρόνια τάνγκο στο Ρέθυμνο”.

Παγκόσμιας εμβέλειας

Από αύριο Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου και για 5 ημέρες λοιπόν, η πόλη του Ρεθύμνου γίνεται παγκόσμιο χορευτικό επίκεντρο, φιλοξενώντας σημαντικούς καλλιτέχνες παγκόσμιας εμβέλειας από 30 χώρες, και πλήθος κόσμου, που επισκέπτεται το νησί για να παρακολουθήσει το φεστιβάλ. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Αργεντινής στην Ελλάδα και έχει την υποστήριξη του Δήμου Ρεθύμνου, ενώ αποτελεί μια μεγάλη γιορτή αφιερωμένη στο τάνγκο και στην επικοινωνία μεταξύ ανθρώπων και λαών. Απευθύνεται σε χορευτές τάνγκο ή λάτρεις της τάνγκο μουσικής, εντός Κρήτης και εκτός, σε επισκέπτες που σχετίζονται με την παγκόσμια τάνγκο κοινότητα αλλά και σε νέο κόσμο που θέλει να γνωρίσει το τάνγκο, στα πιο υποβλητικά και όμορφα μέρη της παλιάς και νέας πόλης του Ρεθύμνου, οι οποίοι συνδυάζουν την αγάπη τους για το τάνγκο με την επίσκεψη και τον τουρισμό στο νησί μας.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Tango Cultural”, ένας από τους μακροβιότερους και πιο δραστήριους συλλόγους τάνγκο στην Ελλάδα με συνεχές πολιτιστικό έργο από το 2002 και με μια ενεργή χορευτική κοινότητα στην πόλη του Ρεθύμνου, διοργανώνει για 10η συνεχή χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Τάνγκο Ρεθύμνου με την επωνυμία “A los Amigos”.

Συντελεστές

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει μαθήματα τάνγκο από αναγνωρισμένα ζευγάρια χορευτών, συνεργασίες με πλήθος καλλιτεχνών (μουσικών, χορευτών και φωτογράφων), με άλλες ομάδες και συλλόγους της Κρήτης, live μουσική, χορευτικά shows, απογευματινές και βραδινές χορευτικές εκδηλώσεις, προβολή ντοκιμαντέρ κ.ά.

«Έχοντας ως στόχο να τονίσουμε την πολυπολιτισμικότητα του τάνγκο και την ανάδειξη του στοιχείου αυτού στην ίδια την πόλη του Ρεθύμνου, αλλά και την προβολή του τοπικού στοιχείου, καλούμε καλλιτέχνες πρώτης γραμμής από πολλές και διαφορετικές χώρες. Φέτος το φεστιβάλ μας φιλοξενεί 8 ζευγάρια καλλιτεχνών από την Αργεντινή, την Ινδία/Ρουμανία, την Τουρκία/Εσθονία και φυσικά την Ελλάδα. Η πολυπολιτισμικότητα αυτή διαφαίνεται και στη σύνθεση των συμμετεχόντων του φεστιβάλ, που φέτος ξεπερνούν τις 30 χώρες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Tango Cultural”.

 (φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News