«Οι σπόροι της Σμύρνης» - Συνεχίζονται οι παραστάσεις στην Κρήτη

Πολιτισμός
«Οι σπόροι της Σμύρνης» - Συνεχίζονται οι παραστάσεις στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεατρική Παράσταση
Τρίτη,30 Αυγ 2022, 21:00
Στο Θέατρο «Ερωφίλη» στο Ρέθυμνο
Οι συντελεστές της παράστασης εντυπωσίασαν όλους και η παράσταση, που στέφθηκε από επιτυχία, συνεχίζεται

Θερμά χειροκροτήθηκε από πλήθος κόσμου, που κατέκλυσε το κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης», η παράσταση της «Οι σπόροι της Σμύρνης» του Νίκου Πλατύραχου, τιμώντας τον προσφυγικό Ελληνισμό της Κρήτης.

Οι συντελεστές της παράστασης εντυπωσίασαν όλους και η παράσταση, που στέφθηκε από επιτυχία, συνεχίζεται με ελεύθερη είσοδο σήμερα Τρίτη 30 Αυγούστου στο Ρέθυμνο στο Θέατρο «Ερωφίλη», αύριο Τετάρτη 31 Αυγούστου στα Χανιά στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου και στις 2 Σεπτεμβρίου στον Άγιο Νικόλαο στην πλαζ του ΕΟΤ. Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 9 το βράδυ.

Οι παραστάσεις, με διοργανωτή την Περιφέρεια Κρήτης, εντάσσονται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Έτους Μικρασιατικού Ελληνισμού, και γίνονται σε συνεργασία με τους Δήμους Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Χανίων και Αγίου Νικολάου, την ΠΕΔ Κρήτης και την πολιτιστική εταιρεία «Τεχνότροπον» - Artway Cultural Productions.

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο έργο της πολιτιστικής ώσμωσης του Ελληνισμού. Η παράσταση «Σπόροι της Σμύρνης», όπως ανέφερε ο κ. Πλατύραχος, «είναι ένα έργο αποτέλεσμα της πολιτιστικής ώσμωσης που έφερε ο πολιτισμός της Μικρασίας στην Ελλάδα», σημειώνοντας πως «ως αποτύπωμα της ώσμωσης και των επιρροών της παρουσιάζεται στο κοινό της Κρήτης.

Η πρωτότυπη σύνθεση εδράζεται, αρχικά, τόσο σε τραγούδια και μουσικές της Σμύρνης, όσο και στη «σπορά» αυτών στην ελληνική ενδοχώρα μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, στη μετεξέλιξή τους δηλαδή στο ρεμπέτικο και λαϊκό τραγούδι, έως και την κατάληξη σε αυτό που ευρέως ονομάζουμε έντεχνο τραγούδι, μιας διαδρομής, περίπου, 40 χρόνων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News