Ευγένιος: «Η ημέρα του Δεκαπενταύγουστου χαρίζει την ελπίδα» (βίντεο)

Κρήτη
Ευγένιος: «Η ημέρα του Δεκαπενταύγουστου χαρίζει την ελπίδα» (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Κοίμηση της Θεοτόκου δεν ονομάστηκε τυχαία Πάσχα του καλοκαιριού. Οι Χριστιανοί γιορτάζουν με ιδιαίτερη λαμπρότητα τον θάνατο της Θεοτόκου, την ταφή και μετάστασή της στους ουρανούς», όπως αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος στο μήνυμά του, δεν είναι ημέρα που σημαδεύεται από λύπη, αλλά την ελπίδα
  • Τιμή στην Παναγία την μητέρα όλων από την Αρχιεπισκοπή Κρήτης
  • Στην Παναγίτσα Μασταμπά ο ποιμενάρχης του νησιού

Μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθοδοξίας χαρακτήρισε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος που χοροστάτησε στην Παναγίτσα Μασταμπά, τη γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Όπως ανέφερε στο μήνυμά του, αν θα έπρεπε να είναι ημέρα πένθους είναι ημέρα χαράς για τους πιστούς, ενώ στάθηκε στη μητρική σχέση που έχουν οι Χριστιανοί με την Θεοτόκο.

«Η Κοίμηση της Θεοτόκου δεν ονομάστηκε τυχαία Πάσχα του καλοκαιριού. Οι Χριστιανοί γιορτάζουν με ιδιαίτερη λαμπρότητα τον θάνατο της Θεοτόκου, την ταφή και μετάστασή της στους ουρανούς», όπως αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος στο μήνυμά του, δεν είναι ημέρα που σημαδεύεται από λύπη, αλλά την ελπίδα.

Οι πιστοί παρακολούθησαν τον όρθρο και τη θεία λειτουργία που τελέστηκε χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου στην Παναγίτσα Μασταμπά. Ο ποιμενάρχης της Κρήτης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη ξεχωριστή θέση που έχει η Παναγία στη ζωή των πιστών, μητέρα και προστάτιδα όλων…

Παράλληλα αντάλλαξε ευχές με τους πιστούς οι οποίοι κατέκλυσαν την εκκλησία. Ο εορτασμός της ημέρας ήταν λαμπρός, ενώ ευδιάθετος και πάντα προσιτός, ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης συνομίλησε με τους πιστούς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News