default-image

Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια (εικόνες)

Πολιτισμός
Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Κοίμηση της Θεοτόκου στον Ιερό Ενοριακό Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Αραβορθοδόξου Κοινότητας Αλεξάνδρειας

Με κατάνυξη έλαβε χώρα την 15η Αυγούστου 2022, ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Αραβορθοδόξου Κοινότητος Αλεξανδρείας.

Η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Ναυκράτιδος κ.Παντελεήμονος, Αρχιγραμματέως της Αγίας και Ιεράς Συνόδου και Πηλουσίου κ. Ναρκίσσου, Πατριαρχικού Επιτρόπου Αλεξανδρείας. Προ του πέρατος της Ευχαριστιακής Συνάξεως ο Σεπτός Προκαθήμενος της Εκκλησίας των Αλεξανδρέων ωμίλησε προς το εκκλησίασμα, αναφερθείς στο πρόσωπο της Θεομήτορος και στην μοναδικότητα Της κατά το σχέδιο της Θείας Οικονομίας. Επίσης, εξέφρασε τον δίκαιο της Εκκλησίας έπαινον προς το αραΒορθόδοξο ποίμνιο του Πρεσβυγενούς Πατριαρχείου για την αφοσίωσή του προς Αυτό, ως και για την μεταξύ των μελών του επιδεικνυομένη ενότητα, πνευματική αρμονία και δημιουργική σύμπνοια.

Σημειώνεται ακόμη ότι την 14η Αυγούστου ετελέσθη ο Μ. Εσπερινός και εψάλησαν τα εγκώμια της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ιερά Πατριαρχική Μονή Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου, συμπαραστατουμένου από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ναυκράτιδος κ. Παντελεήμονα και τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Ταμιάθεως κ.Γερμάνο, Προϊστάμενο της Ι.Μονής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News