Παναγία Καμαριανή: Οι πιστοί τιμούν την γιορτή του Δεκαπενταύγουστου (εικόνες)

Κρήτη
Παναγία Καμαριανή: Οι πιστοί τιμούν την γιορτή του Δεκαπενταύγουστου (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη γιορτάζεται η Κοίμηση της Θεοτόκου και στην Παναγία Καμαριανή, στην Αλικαρνασσό

Ο Δεκαπενταύγουστος, είναι η μέρα-ύμνος στην Παναγία, τη μητέρα όλων των χριστιανών. Πλήθος κόσμου προσέρχεται και φέτος στις εκκλησίες του νησιού, για την γιορτή του Δεκαπενταύγουστου. Με μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη γιορτάζεται η Κοίμηση της Θεοτόκου και στην Παναγία Καμαριανή, στην Αλικαρνασσό.

Μικροί και μεγάλοι, σχηματίζουν ουρές προκειμένου να ανάψουν ένα κερί στη Μεγαλόχαρη και να προσκυνήσουν την εικόνα της. Μάλιστα, αρκετοί είναι οι πιστοί που σπεύδουν στην εκκλησία και εκπληρώνουν τάματα.

Η εν λόγω ημέρα, λοιπόν, που είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου, αποτελεί ημέρα θρησκευτικής κατάνυξης, αλλά και αφορμή για γλέντι με μουσική, χορό, εκλεκτούς μεζέδες και άφθονο κρασί, σε αντίθεση με τις πρώτες 15 ημέρες του Αυγούστου, που αποτελούν ημέρες νηστείας και περισυλλογής για τους πιστούς, που προετοιμάζονται για τη μεγάλη γιορτή της Παναγίας.

Είναι άξιο αναφοράς πως ο φετινός εορτασμός του Πάσχα του καλοκαιριού είναι σημαντικός, καθώς στη χώρα μας, ύστερα από δύο ολόκληρα χρόνια, οι Ορθόδοξοι Έλληνες αποτινάσσουν το ζοφώδες πέπλο της πανδημίας του κορωνοϊού από πάνω τους και τη θλίψη που προκάλεσαν οι πολυήμερες καταστροφικές πυρκαγιές, και γιορτάζουν τον Δεκαπενταύγουστο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News