default-image

Παναγία Χαρακιανή: Πλήθος κόσμου με τα πόδια για να προσκυνήσει την εικόνα της Μεγαλόχαρης (εικόνες)

Πολιτισμός
Παναγία Χαρακιανή: Πλήθος κόσμου με τα πόδια για να προσκυνήσει την εικόνα της Μεγαλόχαρης (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε κλίμα κατάνυξης τιμάται σε κάθε γωνιά της χώρας η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, που είναι μία από τις μεγαλύτερες εορτές του ελληνισμού και της χριστιανοσύνης, ενώ χαρακτηρίζεται και ως το «Πάσχα» του καλοκαιριού
  • Με μεγαλοπρέπεια εορτάζεται στο Ρέθυμνο το «Πάσχα» του καλοκαιριού
  • Εκατοντάδες πιστοί συρρέουν στοπροσκύνημα της Παναγίας της Χαρακιανής
  • Συγκινημένοι οι πιστοί εκπληρώνουν τα τάματά τους στην εικόνα της Μεγαλόχαρης
  • Πολυάριθμα τα θαύματα της Παναγίας της Χαρακιανής, λέει η παράδοση
  • Είναι «φύλακας – άγγελος» κάθε οδηγού στον ΒΟΑΚ και άρρωστου συνανθρώπου μας
  • Με την ψυχή γεμάτη ελπίδα και κατάνυξη, στέκονται μπροστά στην θαυματουργή εικόνα της Παναγίας για να μαρτυρήσουν την πίστη τους στο πρόσωπό της. Ο λόγος για τους εκατοντάδες προσκυνητές που καθ΄ όλη την διάρκεια του Δεκαπενταύγουστου φτάνουν στο γραφικό εκκλησάκι της Παναγίας της Χαρακιανής στο Μπαλί Μυλοποτάμου για να προσευχηθούν. 

    Η Παναγία, που αποτελεί το ιερότερο από τα πρόσωπα της ορθοδοξίας, δοξάζεται στις 15 Αυγούστου σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου αναμφίβολα είναι μία από τις μεγαλύτερες εορτές του ελληνισμού, ενώ οι ορθόδοξοι χριστιανοί μιλούν για το «Πάσχα του καλοκαιριού».

    Η Παναγία του Χάρακα -που είναι ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα της Κρήτης- κάθε χρόνο συγκεντρώνει χιλιάδες πιστούς που σπεύδουν για προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα και με δάκρυα στα μάτια να προσευχηθούν ζητώντας τη μεσιτεία της Μητέρας του Χριστού και των ανθρώπων.

    Η Παναγία η Χαρακιανή, που βρίσκεται καταμεσής της διαδρομής Ρεθύμνου - Ηρακλείου αποτελεί «φύλακα - άγγελο» κάθε οδηγού που διέρχεται τον ΒΟΑΚ, καθώς τα θαύματα της είναι πολυάριθμα.

    Έχει σώσει από βέβαιο θάνατο πολλούς ανθρώπους που ενεπλάκησαν σε τροχαία, ενώ έχει θεραπεύσει άλλους τόσους με σοβαρές ασθένειες. Δεν είναι τυχαίο ότι καθ’ όλη την διάρκεια του Δεκαπενταύγουστου, πολλοί είναι οι προσκυνητές που διασχίζοντας τον ΒΟΑΚ φτάνουν με τα ποδιά στο γραφικό εκκλησάκι για να αφήσουν τα τάματά τους και να προσευχηθούν. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News