«Ο Κουρέας της Σεβίλλης» για παιδιά στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»

Πολιτισμός
«Ο Κουρέας της Σεβίλλης» για παιδιά στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεατρική Παράσταση
Τρίτη,16 Αυγ 2022, 21:30
Στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις»
Η παράσταση δίνει μεγάλη έμφαση στα μουσικά της μέρη, με στόχο οι θεατές να ευχαριστηθούν απ’ την κωμική πλοκή της υπόθεσης του έργου

«Ο Κουρέας της Σεβίλλης», μια παράσταση για παιδιά, μια πανδαισία θεάματος, με τη συμμετοχή 40 ηθοποιών, μουσικών και τραγουδιστών θα λάβει χώρα την ερχόμενη Τρίτη 16 Αυγούστου στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις», στις 9:30 το βράδυ

«Ο Κουρέας της Σεβίλλης» είναι ένα κλασικό έργο (κωμική όπερα) του Τζοακίνο Ροσίνι, μεταφρασμένο στα Ελληνικά για τις ανάγκες της συγκεκριμένης παράστασης, πλην των (επιλεγμένων) μουσικών μερών του, που αποδίδονται στην ιταλική γλώσσα. Στη γλώσσα δηλαδή που συνέθεσε το έργο ο συνθέτης και που παρουσιάζονται χωρίς διασκευές και εκπτώσεις από λυρικούς τραγουδιστές με μεγάλη ελληνική και διεθνή καριέρα.

Η υπόθεση (λιμπρέτο) του έργου βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Γάλλου θεατρικού συγγραφέα Πιερ Μπωμαρσαί. Είναι μια κωμωδία η οποία αφηγείται τα τεχνάσματα που μετέρχεται ο νέος και πλούσιος κόμης Αλμαβίβα, προκειμένου τελικά να παντρευτεί την αγαπημένη του Ροζίνα, την οποία ο ηλικιωμένος κηδεμόνας της Ντον Μπάρτολο (γιατρός στο επάγγελμα) προορίζει για τον εαυτό του. Έτσι, με τη βοήθεια του κουρέα Φίγκαρο, ο οποίος μπαινοβγαίνει χωρίς δυσκολία στην κατοικία του Ντον Μπάρτολο, ο κόμης Αλμαβίβα πετυχαίνει τελικά τον σκοπό του. Να παντρευτεί δηλαδή την αγαπημένη του Ροζίνα.

Η παράσταση διαρκεί 1 ώρα και 10 λεπτά, χωρίς διάλειμμα, και δίνει μεγάλη έμφαση στα μουσικά της μέρη, με στόχο οι θεατές να ευχαριστηθούν απ’ την κωμική πλοκή της υπόθεσης του έργου, αλλά και το σημαντικότερο, απ’ τη μοναδικότητα της τέχνης της όπερας, που δεν είναι άλλη απ’ την αξεπέραστη μουσική της μαγεία!

Μετάφραση: Τζωρτζίνα Μακρή, Διασκευή-σκηνοθεσία: Χρήστος Σάλτας. Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ (προπώληση), 12 ευρώ (ταμείο), 8 ευρώ (πολύτεκνοι).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News