«Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν» έρχονται για πέντε παραστάσεις στην Κρήτη

Πολιτισμός
«Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν» έρχονται για πέντε παραστάσεις στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεατρική Παράσταση
Τρίτη,16 Αυγ 2022, 21:30
Στο ανοιχτό θέατρο της Πύλης «Βηθλεέμ»
Η γνωστή ταλαντούχος ηθοποιός θα δώσει 5 παραστάσεις στην Κρήτη, οι οποίες εντάσσονται στις επετειακές εκδηλώσεις της Περιφέρειας Κρήτης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, αφιερωμένες στον Μικρασιατικό Ελληνισμό

Στην Κρήτη με την παράσταση «Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν» επιστρέφει η Χριστίνα Αλεξανιάν. Μια παράσταση για τον μικρασιατικό Ελληνικό, που ξαναγεννήθηκε μέσα από τις στάχτες του στη μητέρα πατρίδα. Η πρεμιέρα των παραστάσεων, που θα είναι ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες, θα γίνει την Τρίτη 16 Αυγούστου, στο Ηράκλειο, και συγκεκριμένα στην Πύλη «Βηθλεέμ».

Η γνωστή ταλαντούχος ηθοποιός θα δώσει 5 παραστάσεις στην Κρήτη, οι οποίες εντάσσονται στις επετειακές εκδηλώσεις της Περιφέρειας Κρήτης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, αφιερωμένες στον Μικρασιατικό Ελληνισμό. Υπενθυμίζεται πως, στο πλαίσιο της ιστορικής επετείου, η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει με πολιτιστικές εκδηλώσεις αφιερωμένες στην ανάδειξη της ιστορικής μνήμης και τιμά όλους αυτούς τους ανθρώπους που άφησαν πίσω την καρδιά τους και πολλοί από αυτούς την ίδια τους τη ζωή στις αλησμόνητες πατρίδες.

Οι πέντε παραστάσεις με τη Χριστίνα Αλεξανιάν στο επιτυχημένο έργο «Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν» θα δοθούν ως εξής:

  • Την Τρίτη 16 Αυγούστου, στις 9:30 το βράδυ, στο ανοιχτό θέατρο της Πύλης «Βηθλεέμ».
  • Την Πέμπτη 18 Αυγούστου, στις 9:15 το βράδυ, στις Αρχάνες στο θερινό σινεμά «Ο Παράδεισος».
  • Την Παρασκευή 19 Αυγούστου, στις 9:15 το βράδυ, στο ανοιχτό δημοτικό θέατρο Αρκαλοχωρίου.
  • Την Κυριακή 21 Αυγούστου, στις 9:30 το βράδυ, στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» Γαζίου και
  • Την Τρίτη 23 Αυγούστου, στις 9:15 το βράδυ, στο ενετικό φρούριο Καζάρμα Σητείας.

Σε δήλωσή της, η Χριστίνα Αλεξανιάν εκφράζει τη χαρά της που έρχεται στην Κρήτη να δώσει τις πέντε παραστάσεις και καλεί όλους να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις, οι οποίες, όπως αναφέρει, είναι αφιερωμένες στον Μικρασιατικό Ελληνισμό, που ξαναγεννήθηκε μέσα από τις στάχτες στη μητέρα πατρίδα του, την Ελλάδα.

Για το έργο «Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν» η κ. Αλεξανιάν ενημερώνει ότι είναι μια καταγεγραμμένη μαρτυρία μιας Αρμένισσας μάνας, που με τα τρία παιδιά κρεμασμένα από τη φούστα της αφήνει πίσω της την καμένη Σμύρνη και μετά από περιπέτειες καταλήγει στην Κρήτη. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ίδια, «η Κρήτη μάς αγκάλιασε και σας περιμένουμε».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News