Πολιτισμός

Εκδηλώσεις

Ξεκινά αύριο το «8ο Φεστιβάλ Πολιτισμού» στο Σμάρι

Κυριακή, 21 Αυγούστου 2022, 7:00 μμ, Στο Σμάρι

Στη διάρκεια του φεστιβάλ θα λειτουργεί η θεματική έκθεση «Σιτάρι... το χρυσάφι της γης» στο Πολιτιστικό Κέντρο

Ανοίγει αύριο Παρασκευή 12 Αυγούστου, τις πόρτες του το «8ο Φεστιβάλ Πολιτισμού» που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σμαρίου, με τη στήριξη της Περιφέρεια Κρήτης και της Τοπικής Κοινότητας Σμαρίου.

Στη διάρκεια του φεστιβάλ θα λειτουργεί η θεματική έκθεση «Σιτάρι... το χρυσάφι της γης» στο Πολιτιστικό Κέντρο, ενώ παράλληλα θα λάβουν χώρα ποικίλες δράσεις για μικρούς και μεγάλους. Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ, ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό, όπως και σε όλες τις δραστηριότητες.

Το πρόγραμμα

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

  • Την Παρασκευή, στις 7:30 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης «Σιτάρι... το χρυσάφι της γης» και στις 9 το βράδυ θα ανέβει η θεατρική παράσταση “Η Γκόλφω της Κρήτης” του Μάνου Μανιά.
  • Το Σάββατο, στις 7 το απόγευμα, θα γίνει παρασκευή σκιουφιχτών μακαρονιών, ενώ θα ακολουθήσει στις 9 το βράδυ λαϊκή βραδιά με τη Μαργαρίτα Μανουσάκη.
  • Την Κυριακή 14 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, θα ανέβει η παιδική παράσταση “Η συνωμοσία της κατσίκας” από το “Κουκλοθέατρο Κρήτης”.
  • Τη Δευτέρα 15 Αυγούστου, στις 8:30 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί καντάδα στους δρόμους του χωριού.
  • Την Τρίτη 16 Αυγούστου, στις 5:30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη σε αλώνια και αναπαράσταση αλωνίσματος, ενώ στις 8 το βράδυ θα γίνει παρασκευή τηγανιτών καλιτσουνιών.
  • Την Τετάρτη 17 Αυγούστου, στις 7 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί παρασκευή ξεροτήγανων. Θα ακολουθήσει στις 9 το βράδυ η παιδική παράσταση “Τα 40 μπαλώματα του Καραγκιόζη” του Άθω Δανέλλη.
  • Την Πέμπτη 18 Αυγούστου, στις 6 το απόγευμα, θα λάβει χώρα περιπατητική διαδρομή στους μύλους Χαρασού.
  • Την Παρασκευή 19 Αυγούστου, στις 7 το απόγευμα, οι νέοι μαθαίνουν και οι παλιοί θυμούνται το... ζαχαρόψωμο. Στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί σμαριανή βεγγέρα με παρασκευή ξινόχοντρου με μουσική υπόκρουση από τον Μανόλη Σφακιανάκη.
  • Το Σάββατο 20 Αυγούστου, στις 6 το απόγευμα, θα γίνει παρασκευή παραδοσιακού παξιμαδιού, ενώ στις 8 το βράδυ θα ακολουθήσει βραδιά βινυλίου με παραδοσιακά φαγητά και με μουσική από τον Κώστα Στεφανάκη.
  • Την Κυριακή 21 Αυγούστου, στις 7 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί παρασκευή σιμιγδαλένιου χαλβά και στις 9 το βράδυ η θεατρική παράσταση «Οι Γερμανοί ξανάρχονται» από τη Δημοτική Θεατρική Ομάδα του Δήμου Μινώα Πεδιάδας «Δρώντες επί σκηνής».

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια