Ξεκινά αύριο το «8ο Φεστιβάλ Πολιτισμού» στο Σμάρι

Πολιτισμός
Ξεκινά αύριο το «8ο Φεστιβάλ Πολιτισμού» στο Σμάρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδηλώσεις
Πέμπτη,11 Αυγ 2022, 21:00
Στο Σμάρι
Στη διάρκεια του φεστιβάλ θα λειτουργεί η θεματική έκθεση «Σιτάρι... το χρυσάφι της γης» στο Πολιτιστικό Κέντρο

Ανοίγει αύριο Παρασκευή 12 Αυγούστου, τις πόρτες του το «8ο Φεστιβάλ Πολιτισμού» που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σμαρίου, με τη στήριξη της Περιφέρεια Κρήτης και της Τοπικής Κοινότητας Σμαρίου.

Στη διάρκεια του φεστιβάλ θα λειτουργεί η θεματική έκθεση «Σιτάρι... το χρυσάφι της γης» στο Πολιτιστικό Κέντρο, ενώ παράλληλα θα λάβουν χώρα ποικίλες δράσεις για μικρούς και μεγάλους. Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ, ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό, όπως και σε όλες τις δραστηριότητες.

Το πρόγραμμα

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

  • Την Παρασκευή, στις 7:30 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης «Σιτάρι... το χρυσάφι της γης» και στις 9 το βράδυ θα ανέβει η θεατρική παράσταση “Η Γκόλφω της Κρήτης” του Μάνου Μανιά.
  • Το Σάββατο, στις 7 το απόγευμα, θα γίνει παρασκευή σκιουφιχτών μακαρονιών, ενώ θα ακολουθήσει στις 9 το βράδυ λαϊκή βραδιά με τη Μαργαρίτα Μανουσάκη.
  • Την Κυριακή 14 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, θα ανέβει η παιδική παράσταση “Η συνωμοσία της κατσίκας” από το “Κουκλοθέατρο Κρήτης”.
  • Τη Δευτέρα 15 Αυγούστου, στις 8:30 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί καντάδα στους δρόμους του χωριού.
  • Την Τρίτη 16 Αυγούστου, στις 5:30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη σε αλώνια και αναπαράσταση αλωνίσματος, ενώ στις 8 το βράδυ θα γίνει παρασκευή τηγανιτών καλιτσουνιών.
  • Την Τετάρτη 17 Αυγούστου, στις 7 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί παρασκευή ξεροτήγανων. Θα ακολουθήσει στις 9 το βράδυ η παιδική παράσταση “Τα 40 μπαλώματα του Καραγκιόζη” του Άθω Δανέλλη.
  • Την Πέμπτη 18 Αυγούστου, στις 6 το απόγευμα, θα λάβει χώρα περιπατητική διαδρομή στους μύλους Χαρασού.
  • Την Παρασκευή 19 Αυγούστου, στις 7 το απόγευμα, οι νέοι μαθαίνουν και οι παλιοί θυμούνται το... ζαχαρόψωμο. Στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί σμαριανή βεγγέρα με παρασκευή ξινόχοντρου με μουσική υπόκρουση από τον Μανόλη Σφακιανάκη.
  • Το Σάββατο 20 Αυγούστου, στις 6 το απόγευμα, θα γίνει παρασκευή παραδοσιακού παξιμαδιού, ενώ στις 8 το βράδυ θα ακολουθήσει βραδιά βινυλίου με παραδοσιακά φαγητά και με μουσική από τον Κώστα Στεφανάκη.
  • Την Κυριακή 21 Αυγούστου, στις 7 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί παρασκευή σιμιγδαλένιου χαλβά και στις 9 το βράδυ η θεατρική παράσταση «Οι Γερμανοί ξανάρχονται» από τη Δημοτική Θεατρική Ομάδα του Δήμου Μινώα Πεδιάδας «Δρώντες επί σκηνής».

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News