Ανώγεια: Μουσικοχορευτική παράσταση απο τις Σχολές «Μαυρόκωστα»

Κρήτη
Ανώγεια: Μουσικοχορευτική παράσταση απο τις Σχολές «Μαυρόκωστα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χορός
Παρασκευή,12 Αυγ 2022, 21:00
στο Θέατρο Ν. Ξυλούρη στα Ανώγεια
Πρόκειται για μία 90λεπτη δυναμική παράσταση η οποία πλαισιώνεται από 20μελές μουσικοχορευτικό συγκρότημα από τις Σχολές «Μαυρόκωστα», οι οποίες διαγράφουν μία πορεία 42 χρονών παράδοσης και εξέλιξης στον κρητικό χορό

Μια ξεχωριστή κρητική βραδιά από το παραδοσιακό συγκρότημα «Μαυρόκωστα» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Αυγούστου. Η μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο «Ποιος είναι εκείνος που πατεί», θα λάβει χώρα στο Θέατρο Ν. Ξυλούρη στα Ανώγεια, στα 9 το βράδυ.

Η μουσικοχορευτική παράσταση είναι ένα αφιέρωμα στους κρητικούς παραδοσιακούς χορούς και κρητικούς καλλιτέχνες που άφησαν ανεξίτηλο το πέρασμα τους στο χρόνο. Βασίζεται στην ομώνυμη  τριπλή κασετίνα που κινηματογραφήθηκε το 2012 στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» και σε οδοιπορικό που έγινε σε όλη την Κρήτη, με πλάνα που αναδεικνύουν την ιστορία των παραδοσιακών κρητικών χορών αλλά και με πλάνα από τις γενέτειρες μεγάλων καλλιτεχνών, όπως του Νίκου Ξυλούρη, του Θανάση Σκορδαλού, του Κώστα Μουντάκη κ.α.

Πρόκειται για μία 90λεπτη δυναμική παράσταση η οποία πλαισιώνεται από 20μελές μουσικοχορευτικό συγκρότημα από τις Σχολές «Μαυρόκωστα», οι οποίες διαγράφουν μία πορεία 42 χρονών παράδοσης και εξέλιξης στον κρητικό χορό.

Φωτογραφία αρχείου ΙΝ ΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News