default-image

Η παράσταση χορού “Exodus” από το Dagipoli Dance Co στο Ηράκλειο

Πολιτισμός
Η παράσταση χορού “Exodus” από το Dagipoli Dance Co στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεατρική Παράσταση
Πέμπτη,11 Αυγ 2022, 21:30
Στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις»
Η Dagipoli Dance Co είναι μια ομάδα σύγχρονου χορού, ο πυρήνας της οποίας αποτελείται από ανάπηρα άτομα

Την παράσταση χορού “Exodus” σε σύλληψη-χορογραφία Γιώργου Χρηστάκη από το Dagipoli Dance Co θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν σήμερα Πέμπτη 11 Αυγούστου, στις 9:30 το βράδυ, στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις».

«Για τις μεγάλες εξόδους που περιμένουν, για ό,τι καταπιέζει και βαραίνει την ανάσα του ανθρώπου, για όλα τα βάρη που σε έμαθαν να κουβαλάς, για ό,τι εγκλωβίζει την καρδιά, τον νου και το σώμα, για την ελευθερία τη ψυχής και του ονείρου.

Επειδή... η τέχνη και η δημιουργία μπορούν να κάνουν πολιτική για την αναπηρία. Επειδή σπάμε «ταμπού» και δημιουργούμε ρωγμές σε σκληρά στερεότυπα. Επειδή κάνουμε ανατροπές, και ανοίγουμε δρόμους... Επειδή... το σώμα δεν είναι ωμή, ανέκφραστη, ακατέργαστη ύλη.

Η ψυχή το διαπερνάει και του δίνει φως. Αν το αφήσεις ελεύθερο είναι άξιο να πάρει τον δρόμο που εκείνο έχει αποφασίσει χωρίς την επέμβαση κανενός. Πολλές φορές, ο άνθρωπος θέλει να απαλλαγεί μια απ' την ψυχή και μια απ' το σώμα του... Του πέφτει πολύ βάρος να τα χαίρεται και τα δύο. Όταν ο άνθρωπος βρει τον τρόπο να κάνει τα δύο αυτά αιώνια στοιχεία να φιλιώσουν, ν' αγαπηθούν, τότε μπορεί να ζει και να πορεύεται ακέραιος», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η Dagipoli Dance Co είναι μια ομάδα σύγχρονου χορού, ο πυρήνας της οποίας αποτελείται από ανάπηρα άτομα. Η είσοδος κοστίζει 12 ευρώ το κανονικό και 7 ευρώ το μειωμένο εισιτήριο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News