Ιεράπετρα: Άνοιξε την αυλαία των φεστιβάλ Μουσικής και Γαστρονομίας η Ελένη Βλάσση

Κρήτη
Ιεράπετρα: Άνοιξε την αυλαία των φεστιβάλ Μουσικής και Γαστρονομίας η Ελένη Βλάσση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το θεαματικό πρόγραμμα άνοιξε ο 10χρονος σολίστ Στέλιος Κερασίδης με εκτελέσεις πρωτότυπων έργων του και στη συνέχεια βραβεύτηκε από την Καλλιτεχνική Διευθύντρια Ελένη Βλάσση με τη "Θεά των Όφεων", το πασίγνωστο πια βραβείο των Φεστιβάλ

Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια, η οραματίστρια και  δημιουργός του «Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας & Awards», του «Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κρήτης & Awards», του «Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής» και του «Φεστιβάλ Γαστρονομίας Ανατολικής Κρήτης», Ελένη Βλάσση, άνοιξε την αυλαία  του «3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής» και του «3ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας Ανατολικής Κρήτης» την Κυριακή 7 Αυγούστου , στην κατάμεστη Παραλιακή Πλατεία Ιεράπετρας.

Το «Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής» προσφέρει κάθε χρόνο βήμα σε νέους και καταξιωμένους μουσικούς και ερμηνευτές του τόπου μας, αλλά και σε διεθνούς απήχησης καλλιτέχνες , σε μια μοναδική ευκαιρία να παρουσιαστούν επί σκηνής τα έργα τους. Το θεαματικό πρόγραμμα άνοιξε ο 10χρονος σολίστ Στέλιος Κερασίδης με εκτελέσεις πρωτότυπων έργων του και στη συνέχεια βραβεύτηκε από την Καλλιτεχνική Διευθύντρια Ελένη Βλάσση με τη "Θεά των Όφεων", το πασίγνωστο πια βραβείο των Φεστιβάλ. Στη μουσική εορταστική βραδιά, παρουσίασαν έργα τους αλλά και διασκευές, ο μάγος της λύρας Αλέξανδρος Lyra, η εκρηκτική Ελεάννα Καρανδεινού, η αισθαντική Μαριάννα Λιανάκη, ο υπέροχος Γιώργος Παντερής (Ψαρός), οι εξαιρετικά ταλαντούχοι Μαθητές και Καθηγητές του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου, πλαισιωμένοι όλοι από ένα σύνολο καταξιωμένων μουσικών. Το «3ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Ανατολικής Κρήτης», σε συνδιοργάνωση Καίτης Παπαδάκη και Λεωνίδα Κουδουμογιαννάκη, ταξίδεψε το κοινό σε μια πανδαισία γεύσεων από εστιατόρια της Ιεράπετρας, διακεκριμένους σεφ της Κρήτης, ντόπιες νοικοκυρές και πολιτιστικούς συλλόγους.

Την Δευτέρα 8 Αυγούστου ξεκίνησαν οι προβολές της «9ης Ακαδημίας Κινηματογράφου» στο Θερινό Σινεμά στην Πλατεία Τζαμί, που θα διαρκέσουν μέχρι τις 17 Αυγούστου. Στα πλαίσιά της, τα φώτα στρέφονται σε νέα ταλέντα από την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα με ταινίες από μαθητές σχολείων από όλη την Κρήτη, καθώς και από το «Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για Νέους Κινηματογραφιστές» του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων. Με την ευχή να αναπτύξουν το ταλέντο τους και να συνεχίσουν την κινηματογραφική εμπειρία τους, η Ελένη Βλάσση υποδέχθηκε με αγάπη τους νέους κινηματογραφιστές, τους μαθητές που συμμετείχαν στις ταινίες «Ο καινούργιος μαθητής» του Τμήματος Ε2 του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ιεράπετρας - σε σκηνοθεσία Αθηνάς Σπυροπούλου και Μύρωνα Σιδεράκη, «Με τις νότες αγκαλιά» του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου - σε σκηνοθεσία Λεωνίδα Κουδουμογιαννάκη και «Θάλασσα Μνήμη» του Γενικού  Λυκείου Αγίου Μύρωνα Ηρακλείου.

Την ίδια μέρα, στο Στέκι Νεολαίας, άνοιξε η συγκλονιστική Έκθεση Φωτογραφίας του Δημήτρη Μεσσίνη "Η Πολιορκία", με θέμα την Πολιορκία του Σαράγεβο, με καθηλωτικές φωτογραφίες από τη μεγαλύτερη σε διάρκεια πολιορκία πόλης στη σύγχρονη Ιστορία - και η οποία θα συνεχιστεί μέχρι και την Πέμπτη 11 Αυγούστου, κάθε μέρα 19.00 - 22.00. Στον ίδιο χώρο την Παρασκευή 12 Αυγούστου στις 20.30 ο Δημήτρης Μεσσίνης θα δώσει ένα Masterclass με θέμα την Street Photography .

Συνεχίζονται κάθε μέρα οι προβολές των ταινιών του Τμήματος Best for Fests by Bruno Chatelin, μία σπουδαία διεθνή συνεργασία των Φεστιβάλ με το Φεστιβάλ Καννών, το Αφιέρωμα στο Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού και ο Διαγωνισμός Ποιητικών Συλλογών. 265 ταινίες ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας από 60 χώρες θα προβληθούν ζωντανά στα Διαγωνιστικά Τμήματα, στα Αφιερώματα και στο Πανόραμα. Ταυτόχρονα, όλες οι ταινίες των Τμημάτων θα προβάλλονται online 24 ώρες το 24ωρο στην "ψηφιακή πλατεία" των Φεστιβάλ, καθώς και όλες οι ζωντανές εκδηλώσεις μέσω live streaming, από την επίσημη ιστοσελίδα www.festivalierapetra.gr. Η Τελετή Λήξης και Απονομή Βραβείων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Αυγούστου στις 9 μ.μ. στην Παραλιακή Πλατεία Ιεράπετρας, με πλούσια μουσικοχορευτικά δρώμενα και με ένα αφιέρωμα στην "Κακοποιημένη Γυναίκα" με προβολή του ντοκιμαντέρ της Ελένης Βλάσση «Μένουμε Ζωντανές».

  • Είσοδος Ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις, Πρόσβαση σε ΑΜΕΑ.
  • Για περισσότερες πληροφορίες, το Πρόγραμμα των Προβολών και όλων των Εκδηλώσεων,  τις συνθέσεις των Κριτικών Επιτροπών, αλλά και τα credits όλων των διαγωνιζόμενων ταινιών, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.festivalierapetra.gr
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News